Egyéb kategória

Figyelmen kívül hagyott tünetek, amik rákot is jelezhetnek

Ha hipochonderek vagytok, akkor inkább ne is olvassatok tovább. Vannak ugyanis olyan gyakori tünetek, amik akár súlyos betegségekre, rákra is utalhatnak. 

vous - 2022.04.16.
Figyelmen kívül hagyott tünetek, amik rákot is jelezhetnek

Az emberi szervezet nagyon összetett, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kutatóorvosok új emberi szervet találtak nem is olyan régen! A testünk jelez, csak fel kell ismerünk időben, mit akar mondani! 

Figyeljetek a testetekre, ugyanis vannak olyan tünetek, amiknek nem is tulajdonítunk nagy jelentőséget, de akár rákot is jelezhetnek.

Fontos! Az alábbi tünetek nem minden esetben utalnak rákra, viszont ha ezeket tapasztaljátok magatokon, inkább forduljatok orvoshoz!

Megmagyarázhatatlan fogyás: Ha nem diétázok, nem edzetek, viszont hirtelen és sokat fogytok, mindenképpen menjetek el a háziorvosotokhoz! Vastagbél- és más, emésztéssel kapcsolatos súlyos betegség is lehet.

Nyelési nehézségek: A nyelési nehézséghez leggyakrabban társított betegség a nyelőcső- vagy a torokrák, de lehet az egyik első jele a tüdőráknak. Ha rekedt a hangotok, vagy ha nyomást éreztek a torkotokban, a pajzsmirigyrák jele is lehet.

Fájó mellek: Ha ez nem egy premenstruációs tünet, hanem állandóan vörös vagy lilás színű, és úgy érzitek, forró és duzzadt. Ezek a gyulladásos mellrák tünetei is lehetnek.

Fájdalmas menstruáció: Sok nő rendkívül erős fájdalmakat érez menstruáció előtt és alatt. Ha ezek a fájdalmak tényleg elviselhetetlenek, mindenképpen menjetek el a nőgyógyászhoz!

Gyomorégés: A gyakori gyomorégés vagy az evés utáni fájdalom a mellkasban nyelőcsőrák jele is lehet. 

Zihálás: Az egyik első jelei tüdőrákos megbetegedéseknek, ugyanakkor a pajzsmirigyrák is okozhat légzési problémákat.

Székrekedés: A hasmenés, székrekedés vagy a széklet minőségének megváltozása mind a rák jelei lehetnek. Ha ezek a tünetek több mint pár napig nem múlnak el, menjetek el az orvoshoz!

Fáradtság: Az általános gyengeség és fáradtság sok dolgot jelenthet, de ha együtt jár más tünetekkel is, a rák és más betegségek jele is lehet.

Láz: Ha gyakran magas a testhőmérsékletetek, leukémia és csontvelőrák jele is lehet.

Köröm: A barna vagy fekete csík és pont a köröm alatt bőrrákra is utalhat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.