Egyéb kategória

Nem szórakozom fiúkkal, nekem férfi kell!

Naiv kislányos napjaimnak vége, többé nem foglalkozom kisfiúkkal, akik nem elég érettek egy párkapcsolathoz. Nekem férfira van szükségem.

vous - 2022.04.10.
Nem szórakozom fiúkkal, nekem férfi kell!

Az ismerkedés

Már az ismerkedés közepette kiderült, ki az, aki még a homokozóba való a kis vödröcskéivel, és ki az, akivel számolni lehet a jövőt illetően. Elegem van azokból, akik “tetszel, nem tetszel” játékot játszanak, miközben még másik tíz lánnyal beszélgetnek. Ettől nem érzem magam sem különlegesnek, sem fontosnak. Többre tartom magam annál, hogy ebbe a játékba belemenjek, aminek a végén természetesen megsérül valaki. Határozottabb vagyok ennél, jól tudom, hogy mit akarok. Társat, aki kíváncsi rám, figyelmes és kedves. Nem nyomkodja a telefonját miközben velem beszélget. Egy férfi egyetlen nőbe fekteti az energiáit, aki éppen tetszik neki, és bevet mindent  azért, hogy megismerhesse közelebbről is. Míg a fiúk a hajamat húzkodják, csipkelődések közepette két bókot odavetnek, addig egy férfi biztosan elrabolja a szívemet, és kerek perec kimondja: rád van szükségem.

A kapcsolat

Egy fiú sokkal inkább törődik saját szükségleteivel egy kapcsolatban, mint veled. Számára te és ő léteztek, de a mi, nem szerepel a szótárában. Nem tesz különösebb erőfeszítéseket azután, hogy a kapcsolat elkényelmesedik, csak sodródik az árral, menjen az bármerre is. Ezzel szemben egy férfi tudja, az udvarlás után sem szabad elveszteni a tüzet. Azt a tüzet, amit nem kell mindig nagy lángon tartani, éppen csak egy kis figyelmességgel kell táplálni. Tud beszélni a problémákról, és képes az érzelmei kifejezésére. Megjelenik a családi és a fontos eseményeken, ahogy te is megteszed érte ugyanezt. Konfliktus esetén tudja, ez még nem a vég, a kommunikáció kulcsfontosságú.

A szakítás

Előfordul, hogy hiába férfi, mégsem ő az igazi. Ez esetben kölcsönös megegyezésben, békésen mondhattok búcsút egymásnak. A hangsúly itt a másik tiszteletben tartásán, és a döntés elfogadásán van. Egy férfi nem beszél ocsmányságokat az exeiről. Tiszteletben tartja a múltat, nem áradozik a volt szerelmekről, de ha beszél is róluk, nem ócsárólja őket. Még ha a búcsú fájdalmas is, tudod, hogy nincs mitől félned. Egy kisfiú reakciója azonban széles skálán mozoghat. Arra, hogy átbeszéld vele a szakítás okát, esélyed sincs. Az elválás nagyobb teher, mint maga a kapcsolat. Nem tudod, hogy bosszúból melyik ismerősödre fog ráhajtani, vagy miket fog mondani rólad a hátad mögött. Káoszt és ürességet egyszerre érzel magadban, tudod, hogy sokáig fog tartani a felépülés ebből a kapcsolatból.

Forrás:
Unsplash.com

Úgy gondolom, a tini évek végével az ember már nem vágyik gyerekes fiúkra, de néha így is felbukkanak időről-időre, hogy emlékeztessenek arra, mit is keresek igazán, és mi az, amiből már elegem van. Amit valójában keresek, az pedig egy olyan kapcsolat, amiben nő lehetek, egy igazi férfi oldalán.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.