Intim

Kényes téma: szabad menstruáció alatt szeretkezni?

Minden nő másként vélekedik arról, szabad-e együtt lenni a párunkkal menstruáció alatt. Vannak, akik viszolyognak tőle, mások teljesen természetes dologként tekintenek rá. Nézzük, mit érdemes tudni a témáról!
vous - 2022.09.23.
Kényes téma: szabad menstruáció alatt szeretkezni?

Sokan úgy vélik, nem csupán gusztustalan, de a fertőzések miatt egészségtelen is azokon a napokon szeretkezni a partnerünkkel. Igazuk van?

Van, akit nem zavar

Magától értetődő, hogy nem vagyunk egyformák. A legtöbb embernek a vér nem éppen szívderítő látvány, de vannak, akik ettől elvonatkoztatva is tudnak szerelmeskedni a párjukkal. Azt sem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy az összes férfi undorodik a gondolatától, bizony vannak, akikben olyan nagy a vágy, hogy nem foglalkoznak ehhez hasonló akadályokkal. Nem lehet mindenki egy véleményen, próbáljátok ennek fényében olvasni a következő sorokat is.

A hüvelygyulladás tartósan és hatékonyan gyógyítható. A Femcare Miniklinikán nem csak a gyulladások szűrésében és kezelésében tudnak segíteni, hanem a kiváltó ok megtalálásában is, így hosszú ideig tartó tünetmentesség érhető el!

Igaz, hogy minden nő kívánósabb azokon a napokon?

Először is érdemes tisztázni, nem minden nő kívánja jobban az együttléteket a nehéz napokon. Nagyon sokan szenvednek menstruációs görcsöktől, ilyenkor a testi örömök helyett a fájdalomcsillapítók és hasmelegítő párnák kapnak főszerepet. Természetesen egyéni kivételek mindig vannak, hiszen akik nem a kínok kínját élik meg a havibajuk során, nyilván másra is tudnak fókuszálni a fájdalom helyett: például a nemi vágyra.

Sok helyen olvasni, hogy a görcsöket az intim érintkezés enyhíti, de természetesen ez nem mindig és nem mindenkire igaz. A menstruáció a méh összehúzódásával jár, így a gyors menetekről jobb elfeledkezni, mert a hirtelen történő behatolás több fájdalommal járhat, mint élvezettel. Ilyenkor érdemes több időt hagyni és az előjátékra helyezni a hangsúlyt, ami ellazíthat annyira, hogy a görcsökkel járó fájdalmaitok is enyhülhetnek. Viszont ha úgy érzitek, elviselhetetlen fájdalmakat éltek át ilyenkor, tudnotok kell, hogy ez nem normális! A fájdalmas menstruáció az endometriózis egyik legfőbb tünete. Ne tűrd csendben a kínokat, fordulj a Femcare Miniklinikához, ahol segítenek a gyógyulásban!

Tényleg könnyebben lehet elkapni bizonyos fertőzéseket?

Amit a legfontosabb megbeszélni, az a higiénia kérdése. A hüvelyben alapvetően megtalálhatóak bizonyos baktériumok, melyek elsősorban a hüvely pH-jáért felelősek. Normális esetben ez az érték 3,8 és 4,5 között mozog, tehát a hüvely pH-ja alapvetően savas. Ez a savas közeg nem engedi, hogy a baktériumok elszaporodjanak, nem hiába ez az ideális állapot. Azonban menstruáció ideje alatt ez az érték lúgos lesz, mely kiváló talaja lehet a baktériumok elszaporodásának, fertőzéseknek és gyulladásoknak. Ráadásul ilyenkor nyitottabb a méhszáj is, így az ekkor történő aktus könnyebb utat adhat a baktériumoknak.

Azonban senki sem mondta, hogy nincs megoldás. Igenis lehet menstruáció alatt szexelni úgy, hogy nem teszitek ki magatokat semmiféle fertőzés veszélyének! A titok nyitja nem más, mint az óvszer. Bizony, ezeken a napokon nagyobb védelemre van szükségünk, így nem árt, ha biztosra megyünk!

És ha már a guminál tartunk, itt az ideje egy hatalmas tévhitet eloszlatni!

Sokan gondolják úgy, hogy menstruáció ideje alatt nem lehet teherbe esni. Ez nem igaz. Az esély mindig megvan rá, azonban tény, hogy ezeken a napokon a legalacsonyabb a lehetősége a fogantatásnak. Úgyhogy az óvszer ilyenkor is tökéletes társunk lehet mind a fertőzések, mind a teherbe esés megelőzésében.

Mit tehetünk a komfortosabb érzetért?

Végezetül pár ötlet azoknak, akik nem rettennek el ezeken a napokon sem az intim együttléttől, mégis szeretnék komfortosan érezni magukat. Először is, irány a fürdőszoba! A tus alatt nem lesz olyan feltűnő az eltávozó vér, sőt, az aktus után akár azonnal tisztálkodhattok, mindemellett kellően ellazulhattok, és újabb pózokat is kipróbálhattok. Ha nem vagytok oda a „vízi sportokért”, akkor még mindig ott a jól bevált hálószoba. Érdemes egy sötét színű törölközőt magatok alá tenni, így foltmentesen megúszhatja az ágyatok is!

Akkor sincs semmi gond, ha nem tudjátok magatokat „rávenni” a szexre ezeken a napokon, valószínűleg a többség így van ezzel! Inkább beszéljétek meg a párotokkal őszintén, hogy mi a helyzet, mint hogy belemenjetek számotokra kellemetlen helyzetekbe!

A hüvelygyulladás tartósan és hatékonyan gyógyítható. A Femcare Miniklinikán nem csak a gyulladások szűrésében és kezelésében tudnak segíteni, hanem a kiváltó ok megtalálásában is, így hosszú ideig tartó tünetmentesség érhető el!

Ajánlott cikkek