Egyéb kategória

„Olyan vagy, mint az anyád!” – Mondatok, amiket senki nem szeretne hallani a párjától

Egy párkapcsolat természetes velejárója az, ha a felek néha összekapnak valamin. Lehet szó kisebb vitáktól egészen az ajtócsapkodásig, a veszekedések sokszor elkerülhetetlenek. Azt viszont soha nem szabad hagynunk, hogy az összetűzés személyes sértegetésbe és a másik lelkébe tiprásába váltson át.

vous - 2022.03.30.
„Olyan vagy, mint az anyád!” – Mondatok, amiket senki nem szeretne hallani a párjától

Ebben a cikkben összegyűjtöttem 4 olyan mondatot, amelyekkel nőként valószínűleg mindannyian találkoztunk már, és egyhangúan gyűlöljük őket. Ha pedig férfiként olvasod az írásomat, nyomatékosan kérnélek arra, hogy soha, még idegességből se vágj hasonlókat a szerelmed fejéhez.

“Miért nyavalyogsz már megint?”

Általában a férfiak esnek abba a hatalmas hibába, hogy barátnőjük vagy feleségük panaszkodását nyavalygásnak titulálják. Bátran merem állítani, hogyha kiakaszt a főnökünk, vagy a kollégáink, akkor az igenis negatív hatással van a hangulatunkra, és nem unalmunkban panaszkodunk erről, hanem azért, mert szeretnénk, ha meghallgatnának minket.

“Mitől vagy ilyen idegbeteg? Megjött?”

Ez az a tipikus kérdés, ami miatt úgy tűnik, hogy a nőknek nincs joguk idegesnek lenni. Ha kicsit hangosabban beszélsz, csapkodsz és puffogsz, 10-ből 9 férfi első kérdése a menstruációra irányul. Könyörgöm… nőként csak akkor lehetünk idegesek, ha a hormonjaink úgy diktálják? 

pexels-ketut-subiyanto-4246239

Nem unalmunkban panaszkodunk, hanem azért, mert szeretnénk, ha meghallgatnának minket.
Forrás:
Pexels

“Olyan vagy, mint az anyád…”

Szerencsésebb esetben édesanyánkra példaképként tekinthetünk, még akkor is, ha van néhány kifejezetten rossz tulajdonsága. Azt viszont nem szeretjük, ha ezek miatt rögtön hozzá hasonlít minket a párunk. Akár sértésnek szánja, akár nem, a hideg futkos a hátunkon, ha meghalljuk ezt a mondatot.

“Mert az exed jobban csinálta?”

Veletek is előfordult már az, hogy bármit szóvá mertél tenni a párodnak, rögtön előhúzta a “Mert az exed…” kártyát? Velem túlságosan sokszor. Nem fér a fejembe, miért olyan nehéz elgondolkodni azon, hogy valamit rosszul csinált, és miért kell rögtön az előző kapcsolatainkban vájkálni. Higgyetek nekem, ez sosem titeket minősít, csak a párotok alacsony önbecsülését. 

Ez a 4 mondat természetesen közel sem fedi le a toxikus, romboló emberek repertoárját. Bármi olyat mond neked a párod, amivel úgy érzed, hogy a lelkedbe tipor, és az önbecsülésednek árt, próbáld meg megbeszélni vele, vagy ha ez sem segít, akkor gondolkodj el azon, hogy véget vetsz a kapcsolatnak.

Ajánlott cikkek