Lélek

Az anyagiak miatt nem tudok elválni

Bár évek óta válni készülök, képtelen vagyok megtenni. Hiába szeretnék véget vetni a zátonyra futott kapcsolatomnak, nem tehetem meg, mert nincs meg hozzá az anyagi hátterem.

vous - 2023.09.11.
Az anyagiak miatt nem tudok elválni

A három gyerekem nevelése miatt már évek óta nem dolgoztam, ennek következménye pedig az volt, hogy teljes mértékben függeni kezdtem a férjemtől, és a fizetésétől. Ezzel nem volt probléma addig, amíg minden rendben volt a kapcsolatunkkal, amióta azonban kiderült, hogy megcsalt, csak a gondok halmozódtak.

Természetesen, amint megtudtam, hogy más nővel volt, el akartam válni, de tudtam, a három gyerekem és az egyenlegem miatt erre képtelen lennék.

Kalitkában éreztem magam, amiből képtelen voltam szabadulni.

Tisztában voltam azzal, hogy a szülések után megváltozott a testem, és kevésbé voltam már vonzó. Ez azonban nem jogosította fel a férjem arra, hogy mást keressen. Megtehette volna, hogy lefoglalja a gyerekeket pár órára, hogy én elmehessek az edzőterembe, de nem. Helyette inkább munka után elment a barátnőjéhez, hogy együtt töltsenek pár órát.

Gyűlöltem a kialakult helyzetet, de nem tehettem mást, kénytelen voltam továbbra is együtt élni vele. A gyerekeket próbáltam megkímélni, azt azonban ők is látták, hogy a szokottnál is kevesebbet beszéltek a szüleik.

Bizonyos idő elteltével kérdezgetni kezdték, mi a baj, én azonban mindig azt mondtam, minden rendben, csak apa és anya most inkább csendben vannak. Biztos vagyok benne, hogy értették, miről van szó, én viszont nem akartam még a gyerekeim előtt sem elismerni, kudarcot vallottam.

dolgozoanya

Forrás: Pexels.com

Számomra is hihetetlen, de amint felvállaltam a szüleim, és a barátaim előtt, hogy megcsaltak, nyomban érkezett a segítség.

A szüleim gondolkodás nélkül felajánlották az otthonuk egy részét, a hatalmas vidéki házukban három szobát is felszabadítottak nekünk, így a két lányom és a fiam külön szobát tudnak kapni, ahogy én is. Pest közelében élnek, így arra is lehetőségem nyílt, hogy munkát találjak. Ők be tudnak segíteni a gyerekek felügyeletében, még úgy is, ha én dolgozok és sportolok is.

A barátaim is igyekeztek több időt velem tölteni, még a szüleim házához is eljöttek, hogy ajándékokkal lepjenek el. Olyan apróságokkal, amelyeket a férjemmel közös otthonunkba kellett hagynom, mert az övé volt, nem hozhattam magammal. A barátaim rugalmasságának köszönhetően sok időt tudtam velük tölteni, jóval többet, mint az elmúlt években.

A férjemmel a költözés óta megszakadt a kapcsolat.

Mint kiderült, nem tart igényt a gyerekeire, inkább csak fizetné a gyerektartást. Igazából csak őket sajnálom, hogy ilyen apa jutott nekik. Nem hittem volna, hogy valaha eljutok erre a pontra, de már nem bánom a válást, hisz a gyerekek mellett is rengeteg lehetőségem nyílt arra, hogy új fejezetbe kezdjek.

Györgyi történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek