Egyéb kategória

Ez történik, ha lecserélitek a tampont menstruációs kehelyre

A menstrual cup, más néven menstruációs kehely, egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nagyban megkönnyíti a nők életét. De mégis miben különbözik a tampontól? Most elmondjuk!

vous - 2022.03.15.
Ez történik, ha lecserélitek a tampont menstruációs kehelyre

Women'sHealth szerzője kipróbálta az intimkelyhet, ami nagyban megsegíti a lányok menstruációs időszakát. Elmondása szerint sosem egyszerű váltani, de vannak olyan esetek, amikor igenis megéri. Rebecca Straus, a cikk szerzője már 3 éve használja a menstruációs kelyhet, és bár eleinte tartott tőle, ma már semmi pénzért nem váltana vissza tamponra. Állítja, hogy sokkal kényelmesebb, illetve kisebb az esélye, hogy bármilyen fertőzést elkapj. Ezek mellett 6 másik pozitívuma is van az intimkehelynek szerinte.

1. Egy kis idő, amíg hozzászoktok, de teljesen megéri

Az első menstruációs kehely felhelyezési folyamata valószínűleg ahhoz a pillanathoz hasonlítható, amikor először próbáltatok feltenni tampont. Akik már kipróbálták, mind meg voltak vele elégedve, és bár eleinte kellemetlen, gyorsan hozzá lehet szokni. 

punci

Papír és fadarab tamponként? – Itt a meghökkentő tampontörténelem

Hiába vagyunk nagyon kemény, 21. századi csajok, de a fadarab, a szivacs, a levél vagy a felcsatolható betét valószínűleg kifogna rajtunk. Merthogy őseink így és még ennél meghökkentőbb módon oldották meg a „hisztis” napokat.

Hogy pontosan miket és hogyan használtak „ősanyáink”, ITT kiderül!

2. Nem undorodik tőle az ember

Amikor erre a kehelyre gondolunk, valószínűleg megfordul a fejünkben, hogy elég visszataszító lehet. A kehely összegyűjti a vért, amit ki kell üríteni, és el kell mosni az eszközt a következő használat előtt. Persze ez nem mindenkinek való, de azért valljuk be, a használt tamponnál nem sok gusztustalanabb dolog létezik.

3. Az ember elfelejti, hogy éppen menstruál

A kelyhet 12 óráig fent hagyhatjátok, így eszetekbe se jut, hogy éppen menstruáltok. Ezenkívül a kellemetlen szagokat is elfelejthetitek, mivel ez a tamponokkal ellentétben meggátolja, hogy az efféle illatok a levegőbe kerüljenek. 

4. A kehely mellett nincs menstruációs pánik

Amikor ültök a munkahelyeteken, de nem igazán tudtok elmozdulni, és éppen cserélnetek kéne, akkor valószínűleg elkezdtek pánikolni. De ha van is lehetőségetek, hogy kimenjetek, senkinek nincs kedve 2 óránként rohangálni tampont cserélni, mivel 12 órán át fent lehet, ettől nem kell tartanotok.

5. Nagyon sok pénzt meg lehet vele spórolni

A kehely ára 9000 forint körül van, így ha havonta 1000 forintot költötök tamponra, 9 hónap használat után teljesen megéri, főleg, hogy szinte korlátlan ideig alkalmazhatjátok a kelyhet.

6. Rendkívül környezetbarát megoldás

Mivel a tamponokat kidobjátok a kukába használat után, a kehely pedig műanyagból vagy gumiból van, így menstruációs időszak alatt, a kellemetlenségek ellenére, környezettudatosan élhettek.

Na, kinek jött meg hozzá a kedve?

Ajánlott cikkek