Egyéb kategória

Sosem lesz már olyan az életem, mint a járvány előtt

Fontos volt számomra, hogy pörögjön az életem, hogy rendszeresen járjak bulizni, szórakozni, a járvány alatt azonban annyira elment a kedvem az élettől, hogy képtelen vagyok rávenni magam.

vous - 2022.03.13.
Sosem lesz már olyan az életem, mint a járvány előtt

Szeretnék olyan életet élni, mint amilyen a koronavírus járvány beköszönte előtt volt, az azonban egyre világosabb számomra, hogy ez lehetetlen feladat. Extrovertált személyiségtípus voltam, igénylem a társaságot, ez azonban teljes mértékben megváltozott az elmúlt két évben.

Ahogy telt az idő, egyre kevesebb emberrel tartottam a kapcsolatot, hisz a videóhívás és az online meeting sosem lesz ugyanaz, mint találkozni a barátokkal, a családdal, vagy bemenni egy munkahelyre.

Emiatt kevésbé vagyok motivált, hogy kimenjek az utcára, és találkozzak másokkal. 

Bár lenne lehetőségem arra, hogy elmenjek új helyekre, vagy a kevés megmaradt barátommal találkozzak, sajnos azonban azt látom, mindenki elszokott a másiktól, és nem szívesen öltöznek fel és hagyják el a lakásukat csak azért, hogy pár órán keresztül kint legyenek a városban.

otthon

Hiába próbálom rávenni magam, hogy tartsam magam a vírus előtti életvitelemhez, lehetetlennek tűnik.
Forrás:
Pexels.com

Bizonyos idő elteltével azt láttam, hogy már a boltba se szívesen megyek le, ha pedig megteszem, az otthoni kényelmes melegítőben teszem, még egy farmert sem vagyok hajlandó felhúzni.

A testmozgással is hasonló viszonyom alakult ki.

A vírus előtt és a bezártság elején még szívesen mozogtam, otthoni gyakorlatokat is végeztem, mostanra azonban már kevésbé tudom rávenni magam a mozgásra, a keményebb edzések helyett nyújtok egyet, vagy sétálok, ha éppen nem hagyom ki teljesen a mozgást.

Ez látszik is rajtam, hisz felszaladt rám pár kiló a vírus kezdete óta, ami kissé zavar. Nem híztam el szörnyen, de látom, hogy változott a testem.

Hiába próbálom rávenni magam, hogy tartsam magam a vírus előtti életvitelemhez, lehetetlennek tűnik. Úgy érzem, elfáradtam, és pihennem kell. Mintha most bábozódtam volna be, hogy majd később, amikor az élet visszatér a régi kerékvágásba, új emberként, új lehetőségekkel magam előtt lépjek ki a világba.

Gyakran ostorozom magam amiatt, hogy elfásultam és kevésbé élek aktív életet, mindezek mellett azonban látom, hogy az életem leállítása mellett sokkal több olyan dologra tudok figyelni, amelyeket eddig szándékosan elrejtettem a munkába temetkezve.

Bár nehéz a visszatérés a teljes élethez, mégis, úgy érzem, lesz eredménye ennek a kényszerpihenőnek, és egyszer sikerülni fog visszatérni a régi kerékvágásba.

Linda történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek