Egyéb kategória

A nagynéném szólt, hogy ő az unokatesóm – Leggázabb próbálkozásaink

Szerelmi karrierünk elején legtöbbünk fejében olyan kép él a nagy egymásra találásról, hogy a nagy Ő majd meglát, felismer, és odajön hozzánk. Igen ám, de a valóságban lehet, hogy épp nekünk kell megtenni az első lépést és leszólítani a másikat. Így már kicsit nehezebb, igaz? Hiszen közel kell kerülni a másikhoz, jól jönne valami izgalmas téma, és bizony azt is jó lenne megtudni, hogy szingli-e?!

vous - 2022.02.23.
A nagynéném szólt, hogy ő az unokatesóm – Leggázabb próbálkozásaink

Amíg az ember fia (vagy épp lánya) fiatal, addig bizony sikerül begyűjtenie néhány kellemetlen tapasztalatot.

Lássunk néhány visszatekintést, amikor a próbálkozás végül balul sült el!

„Ez a sztori tényleg még a pályafutásom legelején történt. Hatodikosok voltunk, és nekem nagyon tetszett egy két évvel idősebb srác. Onnan tudtam, hogy én is bejövök neki, hogy a folyosón mindig hangosan és úriember módjára köszönt, odaszólt valamit, vagy csak kacsintott egyet. Igen ám, de mindig a három haverjával lógott, így egyszerűen nem sikerült beszélni vele.

Én abban az évben kaptam meg életem első telefonját, és kitaláltam, hogy én mindenáron beszélgetni fogok ezzel a sráccal. Megkértem a legjobb barátnőmet, hogy egyik szünetben játsszuk el, hogy ő odaadja a telefonszámomat a srácnak, én meg úgy teszek, mintha dühös lennék ezért.

Így is történt, azt hittem, hogy zseniális alkotást nyújtottunk mindketten. Végülis úgy történt minden, ahogy akartam, mert aztán elkezdtünk beszélgetni a sráccal, viszont elmondta, hogy

nyugodtan odavihettem volna én is a cetlit, nem kellett volna ez a színjáték.

Mit ne mondjak, azóta már kicsit profibban megy a pasizás.” – Zsuzsi, 25 éves

„Életem egyik legkellemetlenebb csajozása a rokonságom előtt zajlott. Pár évvel ezelőtt apa a fejébe vette, hogy megpróbálja tudatosan ápolni a kapcsolatot az unokatestvéreivel, akikkel hosszú évekig nem beszéltünk. Na, hát ennek az lett a vége, hogy meghívtak minket a lányuk esküvőjére. Elkísértem a szüleimet, de sajnos nem sok embert ismertem.

Feltűnt azonban egy dögös, 30-as évei elején járó szőke csaj. Ő a terem másik oldalán ült, emiatt nagyon figyeltem, hogy mikor tudnék közelebb kerülni hozzá. Végül a desszertasztalnál szólítottam le. Dumálgatunk, érdeklődtem felőle, kiderült, hogy ő is a fővárosban lakik. Meg is kérdeztem, hogy valamikor lenne kedve meginni valamit? Rábólintott. Pár perc múlva odafut hozzánk egy kislány, hogy „Mami, mami éhes vagyok, mikor hozzák az ételt?” Mit nem mondjak, eléggé meglepődtem, de már nem akartam visszatáncolni. De nem is ez volt a leggázabb a sztoriban, hanem

amikor odajött hozzánk a nagynéném, hogy mennyire örül, hogy ismerkedem az unokatestvéremmel.” – Peti, 31 éves

„Az én legfájóbb próbálkozásom az egyetemi gólyabálon történt. Elkezdődött a nagy egyetemista élet: új emberek, programok, pörgés. Még az első napokban ismertem meg a srácot, az egyik csoporttársam mutatott be neki. Több alkalommal is találkoztunk együtt, hazakísért, jött velem a könyvtárba együtt tanulni. Tipikusan az a fajta pasi, aki perceken belül levesz a lábadról a hízelgő megnyilvánulásaival. Aztán egyik napról a másikra eltűnt. Nem értettem mi történt.

De a gólyabálon, még a buli előtt ismét összefutottunk, végig egymás mellett ültünk a nézőtéren, és újra próbálkozni kezdett. Reménykedtem benne, hogy talán ma este elcsattan egy csók. Miután átmentünk a buliba, úgy gondoltam, hogy én is kezdeményezek végre. Gyorsan vettem két sört, és indultam volna megkeresni őt. Hát meg is találtam:

ott smárolt egy másik lánnyal…” – Adrienn, 27 éves

Perceken belül levesz a lábadról a hízelgésével.

Perceken belül levesz a lábadról a hízelgésével.
Forrás:
unsplash.com

„Alapvetően úgy gondolom, hogy a férfinak kellene kezdeményeznie. De volt nekem is egy időszakom, amikor épp nem volt senki, pedig szívesen ismerkedtem volna. Letöltöttem a bűvös Tindert – várva a csodát.

Teltek a napok, de senki nem hívott randizni, így gondoltam kezembe veszem az irányítást: elhívtam egy pasit. Viszont a randi borzalmas volt, végig nagyon feszült voltam, nem tudtam ellazulni, alig jött ki egy értelmes mondat a számon. Szerencsére a srác végig fesztelen volt, sokat mesélt.

Egy adott ponton, egy vicc mesélése közben, rácsapott a combomra.

Mint utólag kiderült azért csinálta, hogy ezzel a váratlan mozdulattal kizökkentsen a szorongásból. Elég kellemetlen volt hallani, hogy a nagy kezdeményezésem ilyen nyilvánvaló kudarc lett.” – Noémi, 24 éves

„Egy tavalyi házibuliban a barátnőm bemutatott a vőlegénye munkatársának. Szimpatikus volt a srác, nagyon próbálkozott is, de úgy éreztem, hogy elbeszéltünk egymás mellett. Ezután a barátnőm szervezett még egy társas estet is, ahova csak kettőnket hívtak meg. Nyilvánvaló volt, hogy mire megy ki a „dupla randi”. Ez az este is jól telt, a srác elkísért haza. Néhány alkalommal chateltünk, de zavart, hogy mindenről beszámol a barátnőm vőlegényének.

Időközben újra beszélni kezdtünk az exemmel, de mivel nem volt kimondva a békülés, gondoltam beleférhet, hogy két vasat tartsak a tűzbe. Egyik este elhívtam sétálni az exem – remélve, hogy végre alakul valami.

Vígan andalgunk a rakparton, amikor összetalálkozunk a barátnőmmel és a vőlegényével.

Mégis mennyi esély van arra, hogy pont velük találkozunk?!” – Ági, 26 éves

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.