Egyéb kategória

Tényleg a méret a lényeg? – A mikrofaroktól a testszégyenítésig

Egy ideje terjeng az a hír, miszerint Hitlernek bizony mikromicsodája volt – állítják egyes történészek. A kutatások hitelét most ne vitassuk (vajon hogyan bizonyítható az ilyesmi több mint fél évszázad távlatából?), az érdekes inkább az, ahogyan az emberek reagáltak a posztumusz felfedezésre. Nemzetközi kutatások ugyanis felettébb érdekes eredményekre jutottak a farokméret és a női elvárások között.

vous - 2022.02.03.
Tényleg a méret a lényeg? – A mikrofaroktól a testszégyenítésig

Ez az érvelés abszurd módon a magukat rendkívül liberálisnak és nyitottnak képzelők körében egyébként gyakran megjelenik: nevetnek azon, hogy az izompacsirták és a revizionisták, a szektavezérek és diktátorok, a futballhuligánok és terroristák méretben bizonyára nincsenek jól elengedve, ezért aztán csekély farkukat még több erővel, erőszakkal, hatalommal, esetleg egy nagyobb országgal toldanák meg.

A testszégyenítés akkor sem oké, ha tömeggyilkosok mikromicsodájáról van szó!

Nem vitatom, hogy Hitler és a felsorolt prototípusok képviselői rászolgáltak a kritikára, de ilyenkor mindig eltűnődöm egy percre: biztos, hogy a kicsi farok a legsértőbb dolog, amit ezeknek az embereknek és követőiknek a fejéhez vághatunk?

Feltétlenül olyasmi miatt kell bántanunk a véleményünket nem osztókat, amiről – ha igaz is esetleg – nem tehetnek? És persze egy fontos kérdés: miközben rájuk gondolunk mutogatás és kacarászás közben, milyen üzenetet küldünk azoknak a srácoknak, akik soha nem követtek el emberiségellenes bűnöket vagy köztörvényes bűncselekményeket, mégis rengeteget szoronganak a szerszámuk miatt?

Oké, de egyáltalán honnan jön a tévhit, hogy a méret a lényeg?

Tudományos tény, hogy a hüvely hossza 10–14 centiméter. Nemi izgalom hatására persze tágul, de ettől még nem arra találták ki, hogy negyedméteres kardok harangozzanak benne. A Kaliforniai és az Új-Mexikói Egyetem friss kutatásból nemrég kiderült, hogy nők számára komoly kapcsolatnál az ideális méret a 16,3 centiméteres hossz és a 12,2 centis körméret, ami az átlagos szerszám méretnél – 15 centi – nem sokkal nagyobb.

Mi számít azonban a nőknek? A kutatók a következő eredményekre jutottak:

A nőket a körméret sokkal jobban foglalkoztatja, mint a hossz, de még így is 2-3 centivel rövidebb számukra az ideális farok, mint amit a férfiak annak gondolnának. A komoly kapcsolatoknál pedig, úgy tűnik, inkább a kényelem és a nyugalom számít, sem pedig a hatalmas méret.

Elgondolkodtató, hogy míg a férfiak szerint a tökéletes farokhossz 18,7 centi, a nők a lényegesen szolidabb 16,3-at tartják ideálisnak, de már 14-15 centivel is elégedettek. Minden jel arra utal, hogy ezek szerint a pasik azok, akiket a méret a leginkább foglalkoztatja, és akik hajlamosabbak szorongani, szégyenkezni a méretük miatt.

Miért is ilyen fontos a férfiak szerszáma?

A történelem során a férfiak "férfiassága" legtöbbször az erő, a hatalom, a szépség, a termékenység és a kompetencia szimbóluma volt. A kiáradás, a hódítás, a teremtés eszközeként tekintettek rá őseink, és a szakrális szertartásokban is fontos szerepet kapott. Míg a nő inkább háttérként, tulajdonként jelent meg, nemi szerve pedig misztérium és tabu volt a patriarchális kultúrákban, a farok mindig is központi szerepet kapott. Nem csoda, hogy a világ minden részén hosszabbnak hiszik a  férfiasság végtelen szimbólumát, mint amekkora az a valóságban.

A Dr. Ed nemzetközi kutatása szerint

Lengyelországban az átlagos és az ideális közötti különbség 15,7 vs. 17,3 cm;

Ausztriában 15,6 cm vs. 17,6;

Németországban 14,8 cm vs. 16,5;

az Egyesült Államokban 14,3 vs. 17 cm;

Spanyolországban 14,3 cm vs. 16,6;

Angliában 12,4 cm vs 14,2.

A nők szerint az átlagos pasi cerkája 13,8 cm körül van, míg számukra az ideális a 15,8-as hossz volna, míg a férfiaknál ez a két érték 14,1 és 16,6 cm, vagyis megint lényegesen nagyobb mindkét esetben.

És hát mit mondanak a nők, ha szóba kerül a téma?

Nos, 76 százalék egyetért abban, hogy az intim együttléteknél az előjáték minősége és a technika fontosabb, mint maga a méret. Úgyhogy ideje elszakadni a méretparáktól és a méret miatti testszégyenítéstől. Garantáltan nem ez az oka ugyanis annak, ha egy nő kielégületlen marad!

Címkék: #férfi #méret
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!