Egyéb kategória

Ez történik, ha kilenc napig nem esztek cukros ételeket

Minden, ami cukros, egészségtelen. Ez tény. Ha pedig egy újabb okot kerestek arra, miért szabaduljatok meg a cukortól az életetekben, akkor mutatok nektek egy tanulmányt. Ebből pedig kiderül, hogy már az is rengeteget számít a szervezet egészségének érdekében, ha akár csak napokra hagyunk fel a cukros ételekkel, italokkal.

vous - 2022.01.30.
Ez történik, ha kilenc napig nem esztek cukros ételeket

Az Obesity publikálta azt a tanulmányt, amely 43 elhízott gyereket vizsgált meg. Olyan tényezőket figyeltek meg, mint például a magas vérnyomás. A kutatók kilenc napon át adtak a vizsgált személyeknek megváltoztatott diétával elkészített étrendet. Ezáltal minden gyerek más ételeket és italokat fogyaszthatott. Mindezt úgy, hogy a kalóriaszám azonos maradt, de a cukrot kivonták belőlük. Így cukros joghurtok, sütik és gabonapelyhek helyett a gyerekek hot dogot, gyümölcsöket és pizzát ettek. Az eredmény Robert Lustig gyermekendokrinológus és a kutatás vezetője szerint feltűnő.

Annak ellenére, hogy a bevitt kalória száma ugyanannyi volt, az, hogy nem ettek cukros ételeket, javította majdnem az összes olyan területet a szervezetükben, amely az anyagcserével kapcsolatos.

Ez eredményezte például a vérnyomás csökkenését, a koleszterin, a vércukor és az inzulin szintjét, valamint a májfunkciós értékeket is javította.

cukor

Ti kipróbálnátok milyen egy hétig cukor nélkül?
Forrás:
Pexels.com

A kísérlet célja az is volt, hogy a gyerekek testúlyát fenntartsák (ezért többet ehettek, amikor elkezdtek fogyni). A vizsgáltak azt mondták a kutatóknak, sokkal jobban tele volt a hasuk, amikor olyan ételeket ettek, amikben kevesebb volt a cukor.

A cukorkalória a legrosszabb

Robert Lustig elmondta, ez a kutatás most bebizonyította, hogy a cukor káros hatásai nem csak az elhízás és a rengeteg kalória miatt mehetnek végbe a szervezetben. A cukor egyszerűen egészségtelen, mert cukor. A szervezet anyagcseréjét nagyban befolyásolja a bevitt mennyiség, ezért fontos lenne, hogy az étrendünkből kiiktassuk. Ahogy a tanulmányból is kiderült, a gyerekek úgy is teljesen jóllakottnak érezték magukat, hogy alig ettek cukros ételeket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.