Egyéb kategória

Szinglin karácsonykor – Ezért a 4 dologért nehéz egyedül az ünnepek idején

A szingliség már önmagában is jár megpróbáltatásokkal, pláne, ha az ember lánya romantikus típus, és akkor ne is beszéljünk az ünnepről, ami talán még a Valentin-napnál is nagyobb csapás lehet: a karácsony. Hiába a családra és a szeretetre van kihegyezve a dolog, ne legyünk álszentek: bizony nem könnyű, mikor pár nélkül kell átvészelni a december végét.

vous - 2021.12.23.
Szinglin karácsonykor – Ezért a 4 dologért nehéz egyedül az ünnepek idején

Családtagok állandó kérdezősködésének kitéve, eljegyzett, friss házas vagy éppen várandós rokonok között bizony nem mindig túl felemelő, ha te is erre vágynál, csak valami mindig közbeszól. Ne hidd azonban, hogy egyedül vagy ezekkel az érzésekkel: íme néhány tipikus karácsonyi dolog, amivel sok egyedülállót ki lehet kergetni a világból!

Lánykérések hada

Megvan az érzés, amikor karácsony napjaiban felmész valamelyik közösségi oldalra, és mással sem találkozol, csak eljegyzési gyűrűkkel, vagy lánykérés közepén készül „lesifotókkal” valamilyen ömlengős leírással megspékelve? Persze-persze, örülsz a boldogságuknak, na, de amikor neked a legnagyobb öröm a nagymamád mákos bejglije volt, akkor nem feltétlen felemelő friss jegyesek kész seregét látni.

Állandó vallatás

A nagycsaládos bulik talán egyik legnagyobb hátulütője a szégyentelenül és mindenfajta filter nélkül kérdezősködő rokonokkal való összezártság. „Van barátod? Ismerkedsz valakivel? Szeretnél lassan gyereket?” – még ha jó szándékkal is teszik, nem túl kellemes virágnyelven elmagyarázni, hogy utoljára két éve volt részed bármi komolyban, és hogy a Tinder-randijaid vagy katasztrofálisak, vagy a második találka után köddé válnak.

karácsony

Félreértés ne essék, a többi szerettünkkel is csodás lehet az ünnep, de mégis élvezetesebb, ha nem kell, hogy felmerüljön a „Mikor állapodsz már meg?” kérdés.
Forrás:
Pexels

Szerelem – még a csapból is

Valamiért a karácsonyi filmek egyik fő jellemvonása, hogy szerelmi szál nélkül képtelenek létezni – rég elveszett, de karácsonykor egymáshoz visszataláló szerelmespár, beteljesülő vágyakozások, meg minden, mi szem-szájnak ingere. Na, de mi van, ha neked már a hócipőd tele van a hóesésben smároló pároktól, és szívesebben néznéd meg valamelyik véres Tarantino-filmet, de hát mit szólna ahhoz a többi jelenlévő?

Megosztanád, de kivel

Tagadhatatlan, hogy különös varázsa van, mikor az ember lánya a szerelmével töltheti ezt a szép ünnepet, ajándékkal készülhet neki, együtt koccinthat a sokfogásos vacsi után, meg bekuckózhat a hideg estéken. Félreértés ne essék, a többi szerettünkkel is csodás lehet az ünnep, de mégis élvezetesebb, ha nem kell, hogy felmerüljön a „Mikor állapodsz már meg?” kérdés.

Ajánlott cikkek