Egyéb kategória

Segítség! A gyerekem rajtakapott a Mikulással!

Azt hiszem borzalmas traumát okoztam a négy éves kisfiamnak miután meglátogatott minket a Télapó…

vous - 2021.12.06.
Segítség! A gyerekem rajtakapott a Mikulással!

Mióta Marci megszületett, azóta minden évben beöltözött Mikulásnak a férjem, aki hihetetlenül jól tudja játszani a kedves Mikulás szerepét. A kisfiam így sosem félt a pocakos öregembertől, és amint hidegre fordult az idő, már alig várta, hogy újra láthassa piros kabátos barátját.

Ez az év sem volt másként, buzgón tisztította a kis csizmáját, ahogy tanítottuk neki. Besegített a süti sütésnél és a díszítésnél is. Minden nap elgyakorolta a télapós mondókát, amit az oviban tanultak, hogy lenyűgözze jó barátját.

Idén annyiban változtak a dolgok, hogy a férjemmel nagyon ráálltunk a kistesó projektre. Valahogy második alkalommal nehezebb lett, már egy éve próbálkozunk, így amint idő van, már azonnal ágyban vagyunk és megteszünk mindent, hogy összejöjjön Marcinak egy kistesó.

Meglátogatott minket a Télapó...

Meglátogatott minket a Télapó…
Forrás:
Unsplash

Ebben az évben a kisfiam különösen kimerült a nagy izgatottságtól, így a Mikulás karjaiban aludt el este, aki le is fektette az ágyába. Ahogy néztem a férjemet a jelmezben, átjárt a boldogság. Csodálatos társra leltem, aki rendkívüli apuka. Szerettem volna azonnal megajándékozni még egy lurkóval, ezért az sem érdekelt, hogy a jelmez is rajta maradt, csak gyorsan bevonszoltam a szobába, hogy megtörténjen a csoda.

A csodából azonban kínos családi anekdota lett, ugyanis a kisfiam lépett be a hálószobánkba, ahol a Mikulás nem a csizmámat tömte meg ajándékkal…

Marci hirtelen megijedt, és befutott a szobájába, mivel valószínűleg azt hitte, hogy a Télapó nem szeret engem és megbüntetett. Mondanom sem kell, mi is halálra rémültünk, hiszen korábban nem látott így minket, nemhogy jelmezben…Jobbnak láttuk, ha a Mikulás nem magyarázkodik, a férjem gyorsan átöltözött, és együtt igyekeztük kimagyarázni a helyzetet. Amikor úgy tűnt, hogy megnyugodott, újra lefektettük aludni.

Azóta nemcsak azon gondolkodom, hogy mekkora traumát okozhattunk neki ezzel a látvánnyal, és hogyan fogadja jövőre a télapót, hanem az is eszembe jutott, ha a legközelebbi terhességi teszt pozitívat mutat, azt a Mikulásnak köszönhetem.

Viki történetét Juhász Adél dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.