Egyéb kategória

Jó okom van rá, hogy a karriert válasszam a gyerek helyett

Azon nők szerény kis táborát erősítem, akik nem szeretnének gyereket, inkább a karrierjüket akarják építeni. Úgy tűnik, ez még mindig egy kicsit idegen a többi nőtársam számára, ezért szeretném elmondani, miért döntöttem így.

vous - 2021.12.01.
Jó okom van rá, hogy a karriert válasszam a gyerek helyett

Számos oka lehet annak, ha egy nő úgy dönt, hogy a karrierjét választja a gyermekvállalás helyett. Ez pedig általában nem olyan döntés, ami hirtelen pattan ki az ember fejéből, hanem hosszasan kigondolt, eltervezett jövőképpel társult elhatározás.

Rossz példakép

Ehhez a döntéshez nagyban hozzájárul, ha láthatod magad előtt azt a példát, amikor valakinek nem sikerült kiépíteni a karrierjét, beteljesítenie önmagát, és ennek ellenére vállalt gyereket. Az anyám is egy ilyen példa volt. Nagy álmai voltak, amiket véghez is vihetett volna, ha nem döntenek úgy apámmal a környezet nyomására, hogy bevállalnak engem. A meghiúsult álmok miatt pedig én voltam a felelős, és ez végigkísérte az egész gyerekkoromat. Talán szeretett édesanyám, de nem eléggé ahhoz, hogy jelenlétemmel elhomályosítsam egykori terveit. Ez az érzés egy gyerekben nagyon mély nyomot hagy…

Szeretem a munkám

Sokat dolgoztam érte, hogy ott tartsak, ahol most, és még mindig van hova fejlődnöm és továbblépnem. Nem szeretném az álmaimat háttérbe szorítani egy gyerek miatt, kockáztatva ezzel a leváltásomat és a megrekedésemet. Imádom, hogy azt csinálhatom, amit szeretek és amihez értek. Én ettől érzem magam teljesnek. Rendkívüli érzés, hogy kötetlenül dönthetek arról, hogy elfogadok-e egy ajánlatot, elmehetek egy utazásra, és senkit sem zavar, ha még otthon is a munkával foglalkozom. Erős és kiteljesedett nőnek érzem magam, ezért nem tartom igazságosnak, hogy szánakozó tekintettel néznek rám, ha a gyerekvállalásról kérdeznek.

Sokat dolgoztam érte, hogy ott tartsak, ahol most.

Sokat dolgoztam érte, hogy ott tartsak, ahol most.
Forrás:
Unsplash

Mindezzel nem állítom, hogy gyereket nevelni ne lenne gyönyörű és hálás feladat, és azt sem mondom, hogy amiért én a karrieremet választom, azért jobb lennék, mint mások. Úgy gondolom, hogy mindenki más céllal jön a világra, különböző küldetéssel, és élete végén minden egyes ember hagy valami nyomot ebből az utazásból. Én úgy döntöttem, hogy amit magam után hagyok, az nem egy olyan gyerek lesz, aki anyja beteljesedetlen álmainak nyomása alatt nő fel, hanem egy izgalmas élet, amelyben munkásságommal rengeteg emberhez eljuthattam, és változtathattam meg életeket. A választásommal pedig boldogan élek. Remélem, egy nap mások is megértik a döntésem, és a lesajnáló tekintetek helyett, megbecsült pillantásokat kapok.

Betti történetét Juhász Adél írta meg.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.