Egyéb kategória

Magadra vess, ha ezt elviseled a párodtól!

Egy párkapcsolatban a veszekedések elkerülhetetlenek, de vannak bizonyos határok. Ha így viselkednek veled veszekedés közben, hidd el, jobb, ha messzire menekülsz. Sőt, ha te művelsz esetleg ilyeneket, akkor pedig ne csodálkozz, ha hamar újból szingli leszel!

vous - 2021.11.19.
Magadra vess, ha ezt elviseled a párodtól!

Ha egy pár soha nem vitatkozik, akkor ott valami gyanús. Vagy még túlzottan a rózsaszín felhős mézesheteket élik, esetleg annyira konfliktuskerülőek, hogy inkább nem állnak bele egy problémába, így viszont sokkal hosszabb ideig emészti őket. A vita könnyen el tud fajulni veszekedéssé, de ez még mindig nem jelenti, hogy nagy gond lenne veletek.

Kijelenthetjük, hogy néha kifejezetten jó dolog veszekedni, egyenesen stresszlevezető és a probléma megoldására sürgető hatással van. Káros tud lenni, ha az egyik fél folyton elmenekül előle, és nem lehet egy ügy végére pontot tenni. Viszont nem mindegy, hogy milyen stílusban teszitek. Nem a hangerőre és az esetleges temperamentumosabb káromkodásokra gondolunk. Persze annak is van határa, hogy mennyit üvöltözik veled a párod.

Mindenben lehet túlzásba esni, de íme, azok az esetek, amiből egy kicsi is elfogadhatatlan!

1. Agresszió

Alapvetőnek tűnik, hogy elfogadhatatlan, ha kezet emel rád, vagy tárgyakat tör-zúz a lakásban? Pedig sokan eltűrik, és nem tesznek ellene semmit. Nem is feltétlenül a nagyon durva, komoly sérüléseket okozó bántalmazásokra kell itt gondolni. A lökdösődés vagy egy csattanós pofon ugyanúgy nem fér bele. Sokan elbagatellizálják, pedig egy fikarcnyival sem jobb, ha egy nő ad pofont dühében. Itt nem is feltétlenül a fizikai fájdalom, inkább a lelki abúzus mértéke a számottevőbb.

2. Zsarolás

Sokan egészen kicsiben kezdik, ha nem teszed meg ezt vagy azt, akkor annak bizonyos következményei lesznek című monológok. Ezek fokozása, hogy ha nem teszel eleget neki, akkor nem beszél veled, nem lesz szex, szakítotok, elköltözés, válás, többet nem láthatod a gyerekeket és így tovább egészen a megverésedig vagy megölésedig. Sőt, cseppet sem ritka, hogy öngyilkossággal fenyegetőznek.

veszekedés

Soha nem kíváncsi a te véleményedre, figyelmen kívül hagyja az érveidet, csak a saját igazát és sérelmeit hangoztatja?
Forrás:
Canva

3. Érzelmi manipuláció

Kéz a kézben jár a zsarolással, de ide olyanok is beletartoznak, hogy igazságtalanul bűntudatot kelt benned, esetleg ő hergel fel téged, hogy utána a szemedre vethesse, hogy „megint” elvesztetted a béketűrésedet. Rengeteg módon próbálhat meg manipulálni téged, de összességében mindig az a végeredmény, hogy az ő hibájáról elterelődik a figyelem, és még te érzed magad rettenetesen borzalmasan.

4. Hazugság

A hazudozás óriási probléma, remek táptalaja, hogy miért is robbanhat ki egy veszekedés. Remekül tovább is tudja fokozni az indulatokat, ha fény derül az igazságra. Egy kegyes hazugság vagy egy kisebb füllentés még nem válóok, persze attól függ, hogy miről van szó. A megcsalás elhallgatása nem tartozik ezek közé. Minél többször és gyakrabban hazudik valaki, hogy mentse magát, vagy rád terelje a felelősséget egy vitában, annál valószínűbb, hogy rossz ember mellett vagy. Ennek külön műfaja, ha azért hazudik csak, hogy bántson téged dühében.

5. Nem hallgatja meg az érveidet

Egy vita vagy egy veszekedés érdekütközés miatt jött létre, amiből csak úgy lehet kikeveredni, ha valamilyen álláspontra juttok. Ha soha nem kíváncsi a te véleményedre, figyelmen kívül hagyja az érveidet, csak a saját igazát és sérelmeit hangoztatja, akkor bizony ennek a kapcsolatnak nincs sok jövője. Tegyél egy szívességet magadnak, és hagyd ott az ilyen partnert.

Az esetleges békülés után könnyen elhalványodik, hogy mekkora is volt a probléma, ha a párod az előbb felsoroltak közül valamit elkövetett, így hajlamos lehetsz megbocsátani neki. De jobb, ha elfogadod, ami egyszer megtörténik, az máskor is előfordulhat! Ha az 5 pontból minél több ismerős számodra, akkor elég egyértelmű, hogy ideje véget vetni a helyzetnek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.