Egyéb kategória

TÖRÖLT CIKK Valóságosnak tűnő álmok, és jelentésük

Mindenki álmodik, és mégis csak kevesen tudják felidézni ébredés után az álmukban történteket. Vannak azonban olyanok, akik tisztán emlékeznek minden részletre. Szerencsétlen, ha épp rémálmot látunk és az ég bele az emlékezetünkbe, de természetesen néha pajkos mosoly köszön vissza a tükörből, ha egy világsztárral tölthettük álombéli óráinkat, ami valljuk be, jól indítja a napot! De mi a helyzet azokkal az álmokkal, amik nem is tűnnek álomnak?

vous - 2021.11.18.
TÖRÖLT CIKK Valóságosnak tűnő álmok, és jelentésük

Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, mintha az álmod valóságos lenne? Az ébredés utáni érzés, amikor el kell gondolkoznod, hogy valóban megtörtént-e, mert annyira élethű volt minden egyes mozzanata? Nem, nem a másnaposságról beszélek, és az előző este homályos hibáiról, hanem azokról az álomképekről, amelyek már-már túl igaziak.  Nézzünk meg pár példát, ami sokak számára ismerős lehet, de jelentésük kevésbé.

Ha álmunkban meghal valaki

Az álmokban megjelenő halál általában hosszú életet jelez, de ha egy olyan ember hal meg álmunkban, aki még él, azt is jelentheti, hogy egy biztosnak hitt dolog kudarcba fulladhat.

Ha megjelenik a terhesség

Nőknél ez általában elégedettséget jelent jelenlegi életükkel, testükkel kapcsolatban, míg a férfiaknál a szellemi alkotóerejükre utal. Az álmokban megjelenő várandósság mindenképpen pozitív, szerencsés álomszimbólum, ami vágyaink és terveink elérését is jelentheti.

terhesség, álom

Az álmokban megjelenő várandósság mindenképpen pozitív, szerencsés álomszimbólum.
Forrás:
Unsplash.com

Ha álmunkban vizsgázunk

A vizsgák legtöbbször akkor jelennek meg álmainkban, ha tényleg megmérettetés előtt állunk a való életben is. Ez a belső feszültség kivetülése. Ha az álombéli vizsgán megbukunk, az önbizalomhiányra utal, érdemes több időt szentelni a tanulásra. Ezzel ellentétben a sikeres vizsga azt mutatja, elég felkészültnek érezzük magunkat.

Ha utazni készülünk

Ha álmunkban utazásra készülünk, akkor jelenlegi helyzetünket megelégelve változásra vágyunk. Érdemes új célokat kitűzni magunk elé, új dolgokba belevágni. Az utazás szimbolizálhatja a menekülésünket is az elégedetlenségünk elől.

utazás, álom

Ha az álomban utazni készülünk, akkor valószínűleg változásra vágyunk.
Forrás:
Unsplash.com

Ha voltak hasonló álmaid, most megismerheted, hogy ezek mögött milyen értelmezések húzódnak. Ha te is azok közé tartozol, akik tisztán fel tudják idézni az álmaikat, akkor érdemes néha utána nézned azok jelentésének, hogy egy kicsit jobban megértsd önmagad és a benned zajló kételyekre megoldást találj.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.