Egyéb kategória

10 varázsige a Harry Potterből, ami megkönnyítené a hétköznapokat a valóságban

Sziasztok, Viola vagyok, 28 éves, és még mindig nem jött meg a Roxfortból a levelem. Ti is várjátok még a baglyot, igaz? Pacsi. Akkor gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki szeret eljátszani azzal a gondolattal, hogy mennyivel könnyebb is lenne az élet varázslóként – illetve akkor, ha végre hivatalosan is elismernék, hogy az vagyok.

vous - 2016.06.03.
10 varázsige a Harry Potterből, ami megkönnyítené a hétköznapokat a valóságban

Két egyetemen tanultam, és az ott megszerzett tudást remekül tudom itt a VOUS csapatában kamatoztatni. Ettől függetlenül úgy érzem, ha a Roxfortban lettem volna diák, nemcsak a munkahelyemen tudnék helytállni, hanem az élet apró-cseprő problémáit is jobban kezelném. Lássuk, a Harry Potter 10 varázsigéje hogyan változtatná meg a mindennapjaimat.

Forrás:
giphy

1. Invito – A begyűjtő bűbáj

Ez a bűbáj elméletileg bármit „kézhez hoz”, aminek kiejtjük a nevét. A kívánt tárgy a varázsló kezébe repül. Az esetek 99%-ában hozzám nagyon közel lévő tárgyak esetén alkalmaznám: pl. az esti filmnézéskor, amikor épp kényelmesen elhelyezkedtem a kanapén és észreveszem, hogy a távirányító pont a karnyújtásnyinál egy centivel van tőlem távolabb.

Na meg persze a hosszú perceken át tartó táskában kutatás helyett is használnám. Sokkal egyszerűbb lenne csak a nevén szólítanom az ajakápolómat/bérletemet/lakáskulcsomat ahelyett a műsor helyett, amit naponta többször művelek a ház méretű retikülömmel. Pontos forgatókönyve van a dolognak, ami valahogy így néz ki:

  1. A táska cipzárjának résnyire nyitása, benyúlás és céltalan turkálás a keresett tárgy után, miközben a tekintetem egyetlen irreleváns pontra mered a falon
  2. A cipzár tágabbra nyitása, amikor is a kezem mellett a tekintetem is elkezdi kutatni a keresett tárgyat
  3. A táska teljes kinyitása, heves és kontrollálatlan mozdulatokkal végzett turkálás a keresett tárgy után, fokozódó idegesség
  4. A táskában található összes tárgy tételes kipakolása, idegösszeomlás
  5. A keresett tárgy megtalálása pontosan ott, ahol legelőször kerestem

Ehelyett csak annyit mondani: „invito mobiltelefon”, sokkal egyszerűbb lenne. De az Invito Tom Hiddleston gondolatával is jó eljátszani…

2. Legilimens – A gondolatolvasó bűbáj

Aki a legilimenst használja, beleláthat a célszemély gondolataiba. Úgy sejtem, nektek nincs szükségetek erre a bűbájra ahhoz, hogy tudjátok, mire gondolok: a pasikkal kapcsolatban aranyat érne ez a varázslat. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én sokszor érzem azt, hogy képtelenség dekódolni a férfiak üzeneteit. A szavaik alapján nem jövök rá, mi van a fejükben. Néha mondanak valamit, és én csak meredten bámulok magam elé, miközben a rágómat is elfelejtem tovább rágni.

Állítólag a férfiak pontosan azt mondják, amit gondolnak – ehhez képest én azt tapasztalom, hogy gyakran keverednek önellentmondásba – vagy pedig egyáltalán nem mondanak semmit.

Gondolatolvasó bűbáj? Kötelező női alapdarab a kis fekete mellé.

Apáink, férfirokonaink és fiúbarátok esetén is remekül jön. Az igazi hasznát viszont a párkapcsolatainkban vennénk. Az első randi alatti bénázás után pedig élet (vagy leendő párkapcsolat)-mentő lehet.

3. Reducio – A zsugorító bűbáj

Széles csípőjű nőként nyilván nekem is AZ jutott eszembe. De ne! Ne használjuk ilyenre – még vicc szintjén sem. Továbbra is az önelfogadás és a változatos szépségideálok mellett szeretnék állást foglalni, úgyhogy lássuk, hogy a ruhaméretünkön túl mire is lehetne jó ez a varázsige.

Pókok. Az estéim tönkretevői. Ha meglátok egyet a hálószobám falán, akkor hatalomátvételi tervet kell készítenem, különben a pók irányítja majd az este történéseit: ő békésen hesszel a szobában, amíg nekem alvás helyett 200 a pulzusom.

Forrás:
giphy

Az ilyen esetekre a zsugorító bűbáj tökéletes megoldás lenne. Édes kis pici ízeltlábúvá zsugorítanám ezeket a félelmetes fenevadokat egészen addig a méretig, amíg már lenne merszem megfogni őket – hogy aztán szabadon engedjem őket az erkélyen. A hálószobákon túl balatoni nyaralókban eltöltendő első esték előtt is remek szolgálatot tehet!

Amíg viszont nincs, addig marad a bénázás a befőttesüveggel és a tetejére csúsztatott újságpapírral, meg a 44-es méretű férfipapuccsal, amit a kézfejemre húzok, hogy nehogy hozzáérjen a gonosz.

4. Suvickus – A tisztító bűbáj

Házibulik után csak rámutatnék a pálcámmal a kiválasztott tárgyakra, és meg is oldódna minden. Mondjuk nem győzném mondogatni az igét, az biztos…

De hétköznapokra is jól jönne: 28 évesen egyre inkább szeretek arra felébredni, hogy a mosogató üres és ragyog.

5. Alohomora – A nyitóvarázs

Egyszerűen nem tudok úgy ajtóhoz érkezni, hogy ne legyen tele a kezem. Táska, papírpoharas kávé, szórólap, a postaládám tartalma, cserepes növény (aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!) – valamit mindig magamhoz veszek, hogy aztán megnehezítsem a saját bejutásomat a munkahelyemre vagy az otthonomba. Ilyenkor csak elmormolnám az alohomorát, és minden meg lenne oldva. Kivéve persze, hogy fogalmam sincs, melyik kezembe fognám a varázspálcát…

6. Lumos – A világító varázslat

Nem vagyok már gyerek. A villanyoltás éjjel viszont mégis rejteget kihívásokat számomra. A kapcsolótól az ágyig sprintelve és HALÁLFÉLELEMBEN teszem meg azt a pár kihagyhatatlan lépést, amit muszáj. Arról ne is beszéljünk, ha mondjuk folyosói villanyt kell lekapcsolni… Bezzeg, ha lenne ilyen varázsigém… Szépen elkísérném magam az ágyig (ami ugyebár már biztonságos terület) a pálcámmal, és csak ott oltanám el a fényt.

De persze koncerteken is hasznos lehet okostelefon vagy öngyújtó helyett. Világító varázspálcával a tömegben? Leghipszterebbek leghipszterebbike.

Forrás:
giphy

7. Confundo – A konfúciós bűbáj

A bűbáj, ami összezavarja az áldozatot. Na, nekem ez lenne a párkapcsolati jolly jokerem. A félévente, nagy ritkán előforduló – de soha véget nem érő – viták egy pontján csak bevetném, és végre befejeznénk a felesleges veszekedést.

A férfi összezavarodna és döbbenten kérdezné tőlem – és persze magától –, hogy tulajdonképpen miért is veszekszünk. A vita le lenne zárva. Ez a kérdés egyébként a varázslat nélkül is csodákra képes néha. Használjátok!

Forrás:
giphy

8. Baziteo – A növesztő bűbáj

Nem tudom, hajra is működne-e, de ha igen, akkor valószínűleg minden nő fürdőszobájában ott pihenne a varázspálca, és a napi szépítkezési rutin részét képezné a bűbáj. Imádnék állandóan fodrászhoz járni, különböző frizurákat kipróbálni, aztán ha meguntam az éppen aktuális hajamat, csak visszanöveszteném a régit.

De amire én – pontosabban a csokifüggő énem még nagyobb lelkesedéssel gondol: az utolsó kocka csokim soha, de soha nem fogyna el. Meg a tortaszeletem, a mignonom, a macaronom és a vargabélesem sem. Álomélet.

9. Erecto – Az állító varázslat (például sátrak felhúzására)

Ha egy sátrat fel lehet vele húzni pár másodperc alatt, akkor őszintén remélem, hogy ikeás bútorokkal is működik.

Egyszer egy barátnőm áthívott magához, hogy segítsek neki egy karosszék összeszerelésében – hát, mondjuk úgy, hogy Batmanemnek nem a legerősebb Robinjaként működtem…

10. Reparo – javító varázslat, a széttört dolgokat egybeforrasztja

Ami létezik, és a birtokomba kerül, azt leejtem, eltöröm, megkarcolom vagy berepesztem. A reparo lenne az én kis szopórongyom, amihez minden rossz élmény után visszatérhetnék, hogy vigaszt nyújtson.

Világ meg nem értett varázspálcái, egyesüljünk! Ti melyik varázsigét használnátok legszívesebben a mindennapjaitok során?

Forrás:
giphy
Ajánlott cikkek