Egyéb kategória

Őrület! Ezek a legdurvább elméletek a Harry Potter-könyvek kapcsán!

A Harry Potter-rajongók nem tudnak nyugodni, hiába a sok film, hiába, hogy J. K. Rowling sok kérdésre választ adott, még így is rengeteg elvarratlan szál van, amit nem tudtak feldolgozni a szevedélyes követők. A kerekek forognak az agyakban, így nem csoda, hogy a folytonos újraolvasások miatt újabb és újabb értelmezések és teóriák látnak napvilágot. Íme a legizgisebbek!

vous - 2016.10.09.
Őrület! Ezek a legdurvább elméletek a Harry Potter-könyvek kapcsán!

Dursleyék azért voltak gonoszak, mert horcrux hatása alatt álltak

Számtalan esetben bebizonyosodott már, hogy a horcruxok közelében lenni nem egy boldogító dolog, sőt, kihozza az emberből a lehető legrosszabbat. Emlékezzetek csak Ronra, mennyire kifordult magából, mikor a nyakában volt az egyik! Az elmélet szerint Dursleyék normális család voltak, míg Harryt le nem tették a ház küszöbére, hiszen Harry maga volt a két lábon járó horcrux! Innentől pedig az évek alatt elindultak lefele a lejtőn… – idézi a Popsugar az egyik olvasói elméletet. Apropó, fogadok, ezeket sem tudtátok!

A könyvön átszövődik a kannibalizmus árnya

Egyesek szerint J. K. Rowling nem véletlenül nem árulta el annak pontos módját, hogy Voldemort hogyan szakította szét a lelkét hét darabra, és helyezte bele azokat egy-egy állatba vagy tárgyba. Az olvasók szerint túl hátborzongató lett volna egy gyerekkönyvbe leírni, hogy minden horcrux egy emberéletet követelt, amelyekből enni kellett. Az áldozatból való evés ugyanis megerősít, és ez az egyetlen mód az elmélet szerint, hogy gyilkossággal létrehozzunk egy horcruxot.

Forrás:
Facebook/Harry Potter

Draco Malfoy egy vérfarkas

A rajongók azért jutottak erre a következtetésre, mert számtalan jel utalt erre. Kezdve attól, hogy nagyon sápadt, gyakran volt beteg, nem adta le az átváltozás feladatát, illetve egy kividdicsmeccset is kihagyott a Griffendél ellen gyengélkedés miatt. Mások szerint a genetika is szerepet játszhatott ebben, hiszen számtalan hibát elkövető halálfaló gyereke került a vérfarkas Fenir Greyback éles fogai közé. Ezt még elképzelni csak-csak el lehet, de remélem, ez a jelenet nem lesz benne a HP virtuális valóságban!

Tom Riddle hozott átkot a sötét varázslatok kivédése tanárokra

Mint tudjátok, a könyvben évről évre új tanárt kellett előkeríteni a sötét varázslatok kivédése órára, mert az előző évek tanárai mindig pórul jártak valamilyen módon, elhunytak vagy felmondtak. Az elmélet szerint a posztra akkor került átok, amikor Tom Riddle visszautasította a számára felajánlott állást, és emiatt nem lehetett Piton sem az áhított óra tanára. Dumbledore ugyanis nem akarta, hogy elveszítse a sakktábláján lévő legfontosabb figurát. Mondjuk egy másik észrevétel szerint Piton elég szadista egy jellem, szóval azért annyira nem sírunk miatta.

A muglik már megnyertek egy háborút

A negyedik könyvben a mágiaügyi miniszter tett egy rövid látogatást a muglik miniszterénél, figyelmeztetve őt a veszélyre. Az olvasók szerint a könyvekben történtek előtt már volt háború a muglik és a varázslók között, amit a muglik nyertek meg, akik elérték, hogy a varázslók visszavonuljanak, és a muglik számára láthatatlanul éljenek.

Te jó ég, így most már tényleg kénytelenek lesztek újraolvasni a HP-könyveket, és figyelni az apró jelekre!

Ajánlott cikkek