Test

Indul az őszi fitnesz szezon, ezt is próbáld ki ha edzeni mész: FUNKCIONÁLIS EDZÉS

Sorozatunkkal a fitnesztermek kínálatát szeretnénk bemutatni. Itt az őszi kondi szezon, ilyenkor megtelnek a mozgásközpontok. De melyik edzést válasszuk? Mi lehet a leghatékonyabb mozgásforma? Összefoglalóinkkal próbálunk segíteni a döntésben, bemutatunk néhány lehetőséget.

vous - 2021.09.20.
Indul az őszi fitnesz szezon, ezt is próbáld ki ha edzeni mész: FUNKCIONÁLIS EDZÉS

A lehetőségek bemutatását kezdjük egy olyan fogalommal amit érdemes pontosítani. Manapság könnyen dobálózunk a fitnesztermek környékén gyakran hallott edzésformák neveivel, de jó pontosan tisztában lenni a különböző elnevezések gyakorlati jelentésével. Lényegi különbségek lehetnek olyan edzésformák között, amit általánosítva, helytelenül használunk. Ezek közül a leggyakrabban a FUNKCIONÁLIS TRÉNING jellegű edzéssel találkozhatunk.

A FUNKCIONÁLIS TRÉNING egy olyan edzésmódszer, amelynél az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integráltan gyakoroltatjuk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban / síkban mozgatjuk,  ezáltal teljesítményük javul, és a hétköznapokban „FUNKCIONÁLISABBAN” működhetnek. Tehát a  FUNKCIONÁLIS TRÉNING GYŰJTŐFOGALOM, nem pedig egy meghatározott edzéstípus. Több edzéstípusban is használják, beépítik.

A tréninget általában saját testsúlyunkkal végezzük, de színesíthetjük, nehezíthetjük az edzést a Funkcionális Tréning eszközeivel. Így akár TRX edzés is lehet FUNKCIONÁLIS TRÉNING. Vagy súlyzós, Kettlebell konditermi edzésre is mondhatjuk, ha olyan gyakorlatokat csinálunk, és nem csak egy-egy izomcsoportot mozgatunk meg.

A fokozatosság ennél az edzéstípusnál is nagyon fontos, ahogy a bemelegítéseknek és nyújtásoknak,is nagy szerepe van az egészségmegőrzésben, regenerációban.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.