Egyéb kategória

Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! CROSSFIT ?!?!

A korlátozások feloldása kapcsán sorozatot indítottunk, melynek akár az is lehetne a neve, hogy nagy sportágválasztó. Próbáljuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amik a fitneszklubok, mozgásközpontok kínálatában megtalálhatóak. Legutóbb a bodyArt-ot mutattuk be, de lesz KICK BOKSZ AEROBIK , WALKenergie, és Spinnin

vous - 2021.06.23.
Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! CROSSFIT ?!?!

A CROSSFIT egy Amerikában született FITNESS RENDSZER, amely inkább egy edzés filozófia, sem mint külön sportág.

A CÉLJA a valódi élet minden kihívására is megfelelő választ adó, "FUNKCIONÁLIS” ERŐ kialakítása! Az alapja az intenzív és állandóan változó edzésingerek biztosítása A CROSSFITBEN a látványos „csajozós” izomzat csak egy „mellékhatás”, a CROSSFIT célja a test erejének, teljesítő képességének növelése, bármely kihívásról is legyen szó.

A funkcionális edzéssel ELKERÜLHETJÜK A TIPIKUS TESTÉPÍTŐ BETEGSÉGEKET, mint például a váll és térd fájdalom. Ennek az az oka, hogy testünket természetes módon mozgatjuk, nem pedig a modern ízület gyilkos, manapság divatos, két dimenziós pumpáló mozdulatokkal.

TOVÁBBI LEGFONTOSABB ELŐNYE, hogy az IZOMZATUNK nem csak látványos lesz, hanem RETTENETESEN ERŐS is.

A csoportos edzésen, különböző jellegű erő és állóképesség fejlesztő gyakorlatok vannak összefűzve. Egymást követő önálló állomásokon kell a gyakorlatokat végezni, így amíg az egyik izomcsoport dolgozik, a másik pihen.

Az eszközök, kiegészítők változatossága miatt kifejezetten élménydús, kicsit sem unalmas a CROSSFIT. Versenyága is népszerű, könnyű olyan megmérettetéseket találni, ami motiváló a felkészülés során. Sok, külön a CROSSFIT-re épített termet találhatunk az országban, ezek a speciális edzésmódszerre lettek tervezni, már látványukban is különlegesek.

Ajánlott cikkek