Egyéb kategória

Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! CROSSFIT ?!?!

A korlátozások feloldása kapcsán sorozatot indítottunk, melynek akár az is lehetne a neve, hogy nagy sportágválasztó. Próbáljuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amik a fitneszklubok, mozgásközpontok kínálatában megtalálhatóak. Legutóbb a bodyArt-ot mutattuk be, de lesz KICK BOKSZ AEROBIK , WALKenergie, és Spinnin

vous - 2021.06.23.
Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! CROSSFIT ?!?!

A CROSSFIT egy Amerikában született FITNESS RENDSZER, amely inkább egy edzés filozófia, sem mint külön sportág.

A CÉLJA a valódi élet minden kihívására is megfelelő választ adó, "FUNKCIONÁLIS” ERŐ kialakítása! Az alapja az intenzív és állandóan változó edzésingerek biztosítása A CROSSFITBEN a látványos „csajozós” izomzat csak egy „mellékhatás”, a CROSSFIT célja a test erejének, teljesítő képességének növelése, bármely kihívásról is legyen szó.

A funkcionális edzéssel ELKERÜLHETJÜK A TIPIKUS TESTÉPÍTŐ BETEGSÉGEKET, mint például a váll és térd fájdalom. Ennek az az oka, hogy testünket természetes módon mozgatjuk, nem pedig a modern ízület gyilkos, manapság divatos, két dimenziós pumpáló mozdulatokkal.

TOVÁBBI LEGFONTOSABB ELŐNYE, hogy az IZOMZATUNK nem csak látványos lesz, hanem RETTENETESEN ERŐS is.

A csoportos edzésen, különböző jellegű erő és állóképesség fejlesztő gyakorlatok vannak összefűzve. Egymást követő önálló állomásokon kell a gyakorlatokat végezni, így amíg az egyik izomcsoport dolgozik, a másik pihen.

Az eszközök, kiegészítők változatossága miatt kifejezetten élménydús, kicsit sem unalmas a CROSSFIT. Versenyága is népszerű, könnyű olyan megmérettetéseket találni, ami motiváló a felkészülés során. Sok, külön a CROSSFIT-re épített termet találhatunk az országban, ezek a speciális edzésmódszerre lettek tervezni, már látványukban is különlegesek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.