Egyéb kategória

A fogyókúra „okosságok” egyik legnagyobb tévhite

Tavasz, napsütés, itt az ideje leadni a téli felesleget. Mindenkinek van saját "okossága", mindenki szakértő a témában, de nem árt körüljárni a témát, ne bízzunk vakon a városi legendákban.

vous - 2021.05.10.
A fogyókúra „okosságok” egyik legnagyobb tévhite

Sokan azt hiszik, azzal fogynak le a leggyorsabban, ha az edzés után koplaltatják magukat. Arra gondolnak, ha a tréning alatt elégetett kalóriákat nem töltik vissza, akkor tesznek jót maguknak. Ez így ebben a formában nem igaz! Együnk, rögtön az edzés után! De nem mindegy mit fogyasztunk.

Talán a legfontosabb, amiről a fárasztó edzés végén, vagy a célba érkezve sokan megfeledkeznek, hogy tizenöt-húsz percen belül könnyen felszívódó, fehérjetartalmú ételt fogyasszanak, mert ez biztosítja, hogy a nagy megterhelés következtében kiéhezett szervezet ne saját fehérjetartalékát (az izomrostokat) kezdje leépíteni, hanem a frissen beérkező tápanyagot építse be, ezzel máris a fejlődés irányában hasznosítva a nagy energiafelhasználással járó sportmozgást.

Mindehhez persze intenzív pihenés és regenerálódás is kell – sose feledkezzünk meg ennek biztosításáról szervezetünk egészséges fejlődése érdekében!

Jó sportolást!

Ajánlott cikkek