Test

Milyen edzésformát válassz, ha megnyitnak a mozgásközpontok?!?! ALAKFORMÁLÓ TORNA?!?!

Lassan nyithatnak a fitnesztermek, elkezdődhetnek a csoportos órák, így ideje tervezni a sportprogramokat. Sorozatot indítottunk, melynek akár az is lehetne a neve, hogy nagy sportágválasztó. Próbáljuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amik a fitneszklubok, mozgásközpontok kínálatában megtalálhatóak. Lesz itt minden, lehet majd gyűjteni az ötleteket. Zsírégető torna alap, de bemutatjuk majd a mutattuk be, de volt már KICK BOKSZ AEROBIKOT , WALKenergie-t, és a Spinning sem maradhat ki a sorból.

Egy klasszikussal kezdjük, szinte minden fitneszközpont órarendjében megtalálható az ALAKFORMÁLÓ TORNA:

vous - 2021.04.28.
Milyen edzésformát válassz, ha megnyitnak a mozgásközpontok?!?! ALAKFORMÁLÓ TORNA?!?!

Ezt az óratípust akkor válasszuk, ha már meglévő izomzatunkat szeretnénk feszesíteni, formálni. Az órák során változatos eszközöket használhatunk (pl. súlyzó, gumikötél, body ball, steplépcső), hogy a test fontosabb izomcsoportjait jól átmozgassuk. Az óra felépítése többféle lehet, ez az oktatótól függ. Általában nagy ismétlésszámokkal és kis súlyokkal dolgozunk. Igazán hatékony, könnyen követhető óratípus.

Az alakformáló edzéseken a testnek nem egy bizonyos részét eddzük, a gyakorlatok sokkal inkább az egész testre kiterjedő erősítést és feszesítést célozzák meg. Hatására a test rugalmas, feszes benyomást kelt, az izmok lokális állóképessége megnő. Javul a testtartás is. Fontos, hogy a gyakorlatok végzése közben figyelmünk arra irányuljon, hogy minden egyes mozdulat amit teszünk, pontosan kimunkált legyen, mert csak így tudunk látható eredményt elérni. A problémás női testrészeket sorra vesszük, és az óra végén egy hosszabb nyújtás biztosítja a fizikai és pszichikai megnyugvást.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.