Test

Coregasm – Ezektől a gyakorlatoktól jön edzés közben a gyönyör

Sok kétség övezi azt az állítást, hogy a nők képesek edzés közben a csúcsra jutni. Amikor kikerültek ezek a hírek a világhálóra, a nők két táborra szakadtak: voltak, akik kikérték maguknak ezt a hülyeséget, és voltak, akik bólogattak, hogy igen, ez így van, létezik.
vous - 2015.09.10.
Coregasm – Ezektől a gyakorlatoktól jön edzés közben a gyönyör

Az újabb kutatások szerint ráadásul sokkal gyakoribb a dolog, mint hinnénk, az edzeni járó emberek 10%-a átéli az orgazmust bizonyos gyakorlatok közben. Amikor megjelent az első cikk erről a jelenségről, hogy a nők nem csak az erőlködéstől nyögnek az aerobikóra utolsó hasazós blokkjában, olvasók százai küldtek levelet, hogy igen, ez tényleg létezik, ők is átélték. Ekkor kezdtek egyes kutatók ráállni erre a témára. Akkoriban csak azt tudtuk, hogy hasizomgyakorlat közben lepi meg az ember lányát az élvezet.

Megjelentek a szkeptikusok is, akik szerint mindössze a simuló ruha miatt következik be a dolog, ám Dr. Debby Herbenick, aki egy magazin szakértőjeként válaszol a beérkező levelekre, és egy egész könyvet áldozott a coregasm jelenségre, úgy találta, hogy az izmok túlhasználása indítja be a folyamatot.

Később aztán kiderült, hogy nemcsak hasazás során, hanem lábgyakorlatok közben is előfordulhat, hogy valaki eljut a csúcsra. A nők leggyakrabban felülés, súlyzózás, jóga, bringázás, futás, túrázás közben élik át az élvezetet. Ez teljesen független attól, hogy gondolnak-e a szexre, az érzés csak jön, elsöpör, majd tovaszáll.

Herbenick szerint nincs bevált recept, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, melyik mozgássorozat aktiválja benne a folyamatot.

Állítólag a nők, akik erre képesek, azoknak a szexuális életük is jobb. Ha tudatosan képesek irányítani az egész folyamatot, akkor még szex előtti ajzószernek is kiváló a dolog, sőt a szexuális együttlétben is segítség lehet.

Ti mit szóltok hozzá?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.