Test

Coregasm – Ezektől a gyakorlatoktól jön edzés közben a gyönyör

Sok kétség övezi azt az állítást, hogy a nők képesek edzés közben a csúcsra jutni. Amikor kikerültek ezek a hírek a világhálóra, a nők két táborra szakadtak: voltak, akik kikérték maguknak ezt a hülyeséget, és voltak, akik bólogattak, hogy igen, ez így van, létezik.
vous - 2015.09.10.
Coregasm – Ezektől a gyakorlatoktól jön edzés közben a gyönyör

Az újabb kutatások szerint ráadásul sokkal gyakoribb a dolog, mint hinnénk, az edzeni járó emberek 10%-a átéli az orgazmust bizonyos gyakorlatok közben. Amikor megjelent az első cikk erről a jelenségről, hogy a nők nem csak az erőlködéstől nyögnek az aerobikóra utolsó hasazós blokkjában, olvasók százai küldtek levelet, hogy igen, ez tényleg létezik, ők is átélték. Ekkor kezdtek egyes kutatók ráállni erre a témára. Akkoriban csak azt tudtuk, hogy hasizomgyakorlat közben lepi meg az ember lányát az élvezet.

Megjelentek a szkeptikusok is, akik szerint mindössze a simuló ruha miatt következik be a dolog, ám Dr. Debby Herbenick, aki egy magazin szakértőjeként válaszol a beérkező levelekre, és egy egész könyvet áldozott a coregasm jelenségre, úgy találta, hogy az izmok túlhasználása indítja be a folyamatot.

Később aztán kiderült, hogy nemcsak hasazás során, hanem lábgyakorlatok közben is előfordulhat, hogy valaki eljut a csúcsra. A nők leggyakrabban felülés, súlyzózás, jóga, bringázás, futás, túrázás közben élik át az élvezetet. Ez teljesen független attól, hogy gondolnak-e a szexre, az érzés csak jön, elsöpör, majd tovaszáll.

Herbenick szerint nincs bevált recept, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, melyik mozgássorozat aktiválja benne a folyamatot.

Állítólag a nők, akik erre képesek, azoknak a szexuális életük is jobb. Ha tudatosan képesek irányítani az egész folyamatot, akkor még szex előtti ajzószernek is kiváló a dolog, sőt a szexuális együttlétben is segítség lehet.

Ti mit szóltok hozzá?

Ajánlott cikkek