Egyéb kategória

Szőlő, ahogy még sosem kóstoltad – sütve!

A konyhában a klasszikusok és a kreativitás ugyanolyan fontos, már azoknak, akik szeretik a változatos ételeket és az új ízeket. Mindig ugyanazt enni kicsit unalmas, még akkor is, ha a szezonális alapanyagok egy kicsit felfrissítik mindig a repertoárt. Most egy isteni finom, nagyon egyszerű és szokatlannak tűnő tippet mutatunk, amivel sok ételt felvidíthatunk ősszel. Sült szőlő következik!

vous - 2019.09.24.
Szőlő, ahogy még sosem kóstoltad – sütve!

A szőlő az egyik legnemesebb gyümölcsünk, bor és mazsola formájában egész évben élvezhetjük, szezonjában pedig leginkább nyersen esszük. Ez az őszi gyümölcs a nyár napsugarait magában rejti, nagyon egészséges és zamatos, és nemcsak nyersen és magában érdemes fogyasztani ilyenkor, hanem megsütve is! Pofonegyszerű és igazi ízbomba ebben a formában is, amit sokféle módon használhatjuk!

sult-szolo-sajtos-piritossal

sult-szolo-sajtos-piritossal
Forrás:
cookta.hu

A sült szőlőben az a jó, hogy koncentráltabb, édesebb az íze, enyhén karamellizálódik a cukortartalma, roppans, de lágyabb, mint nyersen. Isteni köret sült hús mellé, feldobhatjuk vele a salátánkat, desszertnek is szuper gombócnyi fagyival, de egy szelet krémsajttal, kecskesajttal vagy gorgonzolával – vagy más kéksajttal – megkent pirított kenyérrel is csodát tesz!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek