Test

Az edzés nem elég, mozogjunk is újra!

A modern ember jellemzője, hogy keveset mozog, életmódunk jóval kevesebb aktivitást tartalmaz, mint akár ötven éve. Tegyünk egészségünkért, mozogjunk újra napközben is!

vous - 2019.09.19.
Az edzés nem elég, mozogjunk is újra!

A mozgás hiányát érdemes tudatosan ellensúlyozni, próbáljuk a mozgást mindennapjaink részévé tenni. Fél évszázaddal ezelőtt az emberek hétköznapjait aktív és állandó mozgás jellemezte. Sokkal többen jártak gyalog dolgozni, munka közben jóval több mozgásra volt szükség, ahogy az ügyeik intézését, a bevásárlást is autó nélkül oldották meg. A főzés vagy a házimunka is sokkal több aktivitással járt, mint napjainkban. Nem véletlen, hogy akkoriban nem volt ennyire gyakori a túlsúly, a civilizációs betegségek jelenléte, mint napjainkban.

edzés testmozgás

edzés testmozgás
Forrás:
youtube.com/POPSUGAR Fitness

A mozgás fitté és vékonnyá tesz

Tulajdonképpen nem összetett feladat, hogy manapság is beépítsük a mozgást a szürke hétköznapokba. Annyi a teendőnk, hogy kicsit visszaveszünk a gépiesített, elektromos berendezések használatából, és nagyobb hangsúlyt fektetünk a kétkezi munkára. Elődeink emiatt egész nap mozogtak, de céljuk nem a fittség, egészség megőrzése volt, hanem a szükség okozta a testmozgást.

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek