Pillekönnyű és pihe-puha, laktóz- és gluténmentes a marokkói lukacsos palacsinta, nincs benne tojás, zsiradék sem kell a sütéshez, és nagyon egyszerű elkészíteni. Hihetetlen, de működik, érdemes kipróbálni!
Ezer lyukú palacsintának is nevezik a baghrirt, a marokkóiak egyik nagy kedvencét, könnyű és egészen szivacsos a tésztája, köszönhetően a benne lévő élesztőnek és sütőpornak, vagyis kétféle térfogatnövelő van benne. Klasszikusan liszttel és a búzadarával készül, de gluténmentesen is működik rizsliszt, kukoricaliszt és kukoricadara keverékével.
Fontos a tésztát pihentetni, egyrészt azért, hogy az élesztő kifejthesse hatását, másrészt azért, hogy egy kicsit besűrűsödjön, ami ideális a kicsit vastagabb, de pehelykönnyű, lukacsos palacsintához. Az alábbi videóban jól követhető a baghrir készítése, alatta pedig megtalálhatók a pontos mennyiségek, és a recept részletes leírása.