Azt már biztosan ti is tudjátok, hogy Takács Nóra kezét nemrégiben megkérték, így most gőzerővel készül augusztusi esküvőjére. Arról, hogy milyen sütiket válasszon a nagy napra, titeket kérdezett meg. Mutatjuk, mi lett az eredmény!
Takács Nóra pár nappal ezelőtt hatalmas hírt osztott meg velünk: Peti megkérte a kezét. Nóra pedig már neki is látott az esküvő szervezésének, hiszen augusztus 5-re tűzték ki a nagy napot.
Hatalmas a boldogság: Takács Nórát eljegyezték!
„Nagyon-nagyon boldog vagyok! Pár hete történt a lánykérés, ami igazán romantikus és megható volt. Már nekiláttunk az esküvő szervezésének, annyit elárulhatok: augusztusban lesz. Imádom a készülődés minden mozzanatát, szuperizgalmas megszervezni a nagy nap apró részleteit.”
A teljes cikket ITT olvashatjátok el.
Most az esküvői sütik kiválasztásában kért tőletek segítséget. Posztjában azt írta, éppen pukkadásig eszik magunkat a próbasütikkel, és egyik finomabb, mint a másik! Tőletek pedig megkérdezte, melyik az a három sütemény, amit biztosan ne hagyjanak ki a menüből. A válaszok alapján pedig összegyűjtöttük az 5 kedvenc sütiteket – és a legnépszerűbbnek még a receptjét is elhoztuk!
#5 Rétes
#4 Zserbó
#3 Sajtos pogácsa/sajtos rúd
#2 Mandulasüti
(Amit Takács Nóra a kezében fog.)
#1 Őszibaracksüti
Mi kell hozzá?
Tészta
Töltelék
Díszítés
Hogyan készül?
A keresőbe beírva Edit receptje tűnik a legnépszerűbbnek (itt és itt is). A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk. A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kaparjuk ki a belsejét!
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por- és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát. A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze a két félgömböt.
A vérnarancsaromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Utána tojásfehérjével kenjük le, és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban.
Még több desszertért kattintsatok a Cookta.hu oldalára!