Tudjuk, hogy a saláta egészséges és jót teszünk vele magunknak, ha a friss zöldségeket ebben a formában fogyasztjuk, de azért elég hamar monotonná tud válni, ha nem viszünk bele valamilyen kis csavart. 5 olyan ötletet mutatunk, amivel felvidítható és izgalmasabbá tehető bármilyen friss saláta.
Szerencsére nyáron jól el vagyunk látva mindenféle ropogós és színes, csupa vitamin zöldséggel, de magukban azonban még a legnagyobb salátaimádók is hamar elunják őket. Pár aprósággal viszont nagyon jól feldobhatjuk őket, és teljesen új ízeket és textúrákat adhatunk nekik.
Legyen még ropogósabb!
Bármilyen salátát készítsünk is, 1-2 kanál ropogós mag új dimenzióba emeli, és nem kell nagy dolgokra gondolni. Szezámmag, napraforgóbél, tökmag, egy kis lenmag, de akár még a mák is tökéletes salátára szórva, de pirított földimogyoró is nagyon jól passzol a legtöbb salátához. Emellett dió, mandula, pisztácia is tökéletes, ezek ráadásul egészségesek is, de akár pár ropit vagy sós kekszet is a tetejére morzsolhatunk kenyérkocka vagy kruton gyanánt…