Imádunk kísérletezni, és a szerkesztőség szinte minden tagja diétázott, diétázik vagy ami még jobb: életmódot vált. Ennek fényében hoztuk össze ezt a szenzációs, kicsit már az őszt idéző desszertet.
A kuszkusz lassan beépül a magyar konyhába is, és ugyan a környezetvédelemi irányvonal inkább a hazai alapanyokat részesíti előnyben, ha minden más belevaló hazai, akkor ez a pár deka kuszkusz elnézhető kihágás. Cserébe vitaminokban, szelénben gazdag alapanyaggal süthetsz fehérlisztmentes diétás, egészséges sütit.
Életmódváltásnál alapvető a cukor kiiktatása – ezt gondolják sokan, mi azonban annak vagyunk a híve, hogy kezdésként elég mérsékelni a cukor mennyiségét, szép lassan, fokozatosan csökkenteni arra a szintre, amíg egyáltalán édességnek, vagy desszertnek nevezhetünk egy-egy fogást. Ez a szilvás kuszkusz tortácska szerintünk pont egyensúlyt teremt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kuszkuszt rakd abba a tálba, amiben majd a mikróban megsütöd a tortácskát (kevesebb mosogatás, kevesebb eneregia), forrald fel a tejet. Öntsd rá, fedd le és várj 2-3 percet. A megpuhult kuszkuszt öntsd egy késes darálóba (nekünk az volt kéznél), szórd rá a fél csomag vaníliát, a kakaót, a sütőport, a túrót morzsold rá, üss rá egy egész tojást, löttyintsd rá az olajat meg a kókusztejet (lehet sima tej is) és fél percig kavard.
A masszát öntsd vissza abba a tálkába, amiben puhítottad a kuszkuszt. Legmagasabb fokozaton süsd 10-12 percig – néha nézz rá, puha e még a közepe. Ha már szilárd, de rugalmas a tészta, vedd ki. Szeleteld rá a szilvát, egy leheletnyi cukorral, csipetnyi fahéjjal szórd meg és dugd vissza még 2 – 3 percre a mikróba.
Illatos, puha, álomfinom- de diétás desszert készül így, nem egészen húsz perc alatt. A megadott mennyiség két személynek pont elég egy délutáni kávé mellé, szóval ha beugrik a barátnőd, felezd meg vele. Így még kevesebb szénhidrátot viszel be, pedig az egész tortácskában kevesebb lehet a cukor, mint egy szem bonbonban.