Egyéb kategória

Hirtelen megértem a lovak csodáját – boldogság minden velük töltött pillanat

Nézem ezt a lovat. Csokoládébarna, engem fürkésző szemét, hegyes füleit. Figyel rám. Olyan átható a tekintete, hogy beleborzongok. Talán sose figyelt rám ennyire senki, ilyen lelkemig hatoló figyelemmel.

vous - 2019.08.06.
Hirtelen megértem a lovak csodáját – boldogság minden velük töltött pillanat

Első pillantásra szerelem van közöttünk, pedig én igazából félek a lovaktól. Rossz élményeim vannak a lovakról, gyerekként rám hajtott egy részeg kocsis két nagy lovat, majdnem megtapostak. Ne higgyétek el, hogy a lovak kitérnek, átlépnek az ember fölött. Ha emberi gonoszság irányítja vágtájukat, engedelmeskednek. Majdnem ott maradtam. Ezért félek a lovaktól, pedig az emberi gonoszságtól kellene félnem.

képünk illusztráció

képünk illusztráció
Forrás:
pixabay

Most fürkésszük egymást ezzel a lóval. Pár perce még a boksz másik végében állt, de most itt van közel hozzám, karnyújtásnyira. Nem is vettem észre, mikor lopta ennyire közel magát. Óvatosan nyúlok felé, a sörényét érinteném, de orra megelőz. Belenyomul a tenyerembe. Belesajdul a szívem az érintésbe. Finom, leheletfinom. Forró.

 Szuszog. Én is szuszogok, érzem fanyar ló szagát. Akkor közelebb hajol hozzám, egész a vállamig, belefúrja csodás fejét a vállgödrömbe. Tudom, hogy félnem kellene, nem ismerem ezt a lovat, nem ismerem a lovakat, csak azt a kettőt, a majdnem eltaposó, rémületes igáslovat….. mégse hőkölök hátra. Átölelem a nyakát és valami földöntúli, nem emberi nyugalom jár át.

Hirtelen megértem, mit jelent LOVAS- nak lenni, megértem a lovak ajándékát. Boldogság minden pillanat. Szavak nélküli vigasztalás, terápia.

Kinyitom a boksz ajtaját, kiengedem a lovat. Sétál mellettem. Nincs kötőfék se rajta, se rajtam.

És arra vágyom, hogy a hátára ülve lovagoljak ki a világból, pedig eddig a napig lasszóval se lehetett volna megfogni, rávenni arra, hogy egy ló hátára üljek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.