Egyéb kategória

Egyszer az életben mindenki szeretne….

Eszmélésünk pillanata óta szeretnénk valamit elérni, megkapni, megszerezni vagy befejezni.

vous - 2019.07.13.
Egyszer az életben mindenki szeretne….

Aztán megkapjuk, elérjük vagy befejezzük és újabb sóvárgás tör fel a lelkünkből. Más szerzések, elérések, tárgyak, érzések felé.

sóvárgás

sóvárgás
Forrás:
http://www.fubiz.net

Korunk emberét a sóvárgás és a nyugtalanság jellemzi nagyon és az elégedettség békéjét nélkülözi végletesen.

 Pedig milyen jó is lenne, ha igazi, minden porcikánkat átjáró békére lelnénk. Legalább egyszer az életben.

Legalább egyszer az életben megtapasztalhatnánk azt, hogy milyen, ha pont elég az, amink van. Ha nem akarnánk többet, több tárgyat, nagyobb házat, szebb autót vagy fényesebb műszaki cikkeket.

Ha elégedettek lennénk külsőnkkel is: ha szépnek láthatnánk magunkat és nem szeretnénk a jelenlegi kinézetünknél szebbnek tűnni. Ha elég dúsnak látnánk a hajunkat, makulátlannak a bőrünket, vékonynak a derekunkat, igézőnek a tekintetünket. Ha nem kínozna minket az elégedetlenség szörnye, és nem akarnánk megváltoztatni azt, amit kaptunk a természettől, így nem is vágyakoznánk műszempillára, szilikon dúsításra a kebleinkbe, ragasztott fürtökre és újabb és újabb fiatalító kezelésekre. És mindezek beszerzéséhez szükséges álombevételre.

Ha elégedettek lennénk életkorunkkal és elfogadnánk (egyszer az életben), hogy PONT annyi idősek vagyunk, amennyi éppen. Harminc vagy negyven vagy éppen ötven. És belesimulnánk a SAJÁT  korunkba, a saját idő – univerzumunkban léteznénk. Nem a múltban topognánk és nem a jövő felé karmolásznánk kétségbeesetten, mert majd akkor lesz jó.

Ha észrevennénk a MOST az jó. Mert létezünk, MOST létezünk és az olyan csoda, amit észre kellene vennünk, a helyén értékelnünk. Legalább egyszer az életben.

Mert attól helyére kerülne minden. Mert akkor SÓVÁRGÁS helyett HÁLA csordulna a szívünkben. Gyönyörű rezgések, édes érzések….. és a tudat, hogy nem az egyszer az életben olyan fontos, hanem hogy az élet EGYSZERI, megismételhetetlen csoda.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.