Egyéb kategória

Hobbisportolók figyelem! A porckopás téged is érinthet!

Sokan az idős korral kapcsolják össze az ízületi fájdalmakat, pedig a porckopás nemcsak az idősebbeknek, de a fiatalabbaknak és a hobbisportolóknak is megkeserítheti az életét. Tudunk rá megoldást!

vous - 2019.06.30.
Hobbisportolók figyelem! A porckopás téged is érinthet!

Sokan szednek a már kialakult ízületi fájdalomra glükozamin tartalmú gyógyszert, gyógyhatású készítményt – porcerőt, cápaporcot vagy kagylóport. Azzal azonban nem mindenki van tisztában, hogy már jóval a fájdalom előtt érdemes elkezdeni – mert megelőzni egyszerűbb a bajt, mint gyógyítani.

térd

térd
Forrás:
Sport4you

Ha elhatároztad, hogy ettől kezdve intenzívebben fogsz sportolni, akkor mindenképpen fontold meg valamelyik porcerősítő készítmény használatát! Ezek hatását így írhatjuk le: minden glükozamin molekula három vízmolekulát köt magához, és ezzel segíti a porcszövet vízzel való telítettségét. A porcszövetnek nincs saját vérellátása, így sejtjei csak vízben dús szöveten keresztül tudnak tápanyagokhoz hozzájutni.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.