Egyéb kategória

Véradást szerveznek a leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére

Budapest, 2019. 06. 26. – Az Érintettek Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen az Érintettek Véradást. A szokásokhoz hűen már családi nappá avanzsáló pénteki eseményen a gyerekeket játékok, míg a felnőtt véradókat ajándékok is várják.

vous - 2019.06.27.
Véradást szerveznek a leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére

„A daganatos beteg és leukémiás gyermekek terápiája során elengedhetetlen fontosságú a vér és a különböző vérkészítmények szerepe, ezért minél több véradót várunka negyedik Érintettek Véradásra a Lurdy Házba” – mondta Keresztes-Németh Anita, az Érintettek Egyesület alelnöke.

Egy felnőtt ember vére három beteg gyermek gyógyulásában is tud segíteni, így az Egyesület kéri, hogy aki tud, jöjjön el és segítsen! A véradás mellett garantált ajándékok és nyereményjáték várja a felnőtteket, míg a kísérő gyerekeknek egész nap számtalan játék, óriáskirakó, csillámtetoválás és karkötőfonás lesz a program. 

A véradás mellett az eseményen lehetőség lesz őssejtdonációra is. Az őssejt-donorok száma hazánkban a nemzetközi tendenciáktól jelentősen elmarad, pedig az őssejtek segíthetnek rosszindulatú daganatos és egyéb, más módon nehezen gyógyítható betegségekben.

A IV. Érintettek Véradásra június 28-án, pénteken reggel 9 órától egészen délután 4 óráig szeretettel várják a véradókat és családjukat a Lurdy Ház első emeletén, a Rendezvényközpontban (a IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14. szám alatt). Az eseményre a tervezhetőség miatt érdemes bejelentkezni ezen a linken.

600

Az Érintettek Egyesületről:

Az egyesület küldetése, hogy személyes, valós segítséget nyújtson saját szülői tapasztalataival, ismereteivel, gyógyult gyermekeik pozitív példájával. Az érintett szülők összefogásával segítik a többi sorstárs családi életét és képviselik érdekeiket intézmények, szervek, szervezetek előtt. Szlogenjük: Nem vagy egyedül!

Bővebb információ és interjúlehetőség:

Keresztes-Németh Anita, Érintettek Egyesület, alelnök

+36 30 382 5261

erintettekegyesulet@gmail.com 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.