Egyéb kategória

Mutatunk három csodabarlangot

Égen, földön, levegőben, de a föld alatt is otthon érezhetjük magunkat. Otthon is érezzük magunkat, ha ilyen csodálatos helyeken járhatunk. Ez a bolygó tündérszép titkokat őriz. Néha megleshetjük. Például ma, a Barlangok Napján.

vous - 2019.06.25.
Mutatunk három csodabarlangot

Itt van rögtön a Föld víz alatti leghosszabb barlangrendszere, a Mexicóban találhato Sac Actun, a maga közel 350 km hosszan elnyúló barlang labirintusával. Nevét világos kőzetfalairól kapta és 2018-as adatok szerint olyan 200 vízzel elárasztott barlangról van szó. 

Már a Maják idején is ismert volt a rendszer, a víz alatti leletek legalábbis ezt bizonyítják.

Objektum doboz

A világ legnagyobb barlangja a Hang Son Doong viszont Vietnamban található, és közel két éves várólistára kell felíratkoznod még akkor is, ha van pénzed a barlanghoz utazni. A látogatása ugyanis olyannyira népszerű, hogy sorban állnak a turisták a megtekintés reményében. A barlangnak saját folyója és dzsungele is van és olyan magas a mennyezete, hogy akár egy negyven emeletes felhőkarcoló is vígan elférne benne. Itt a vous-hu szerkesztőségében egyöntetűen bakancslistás célpont.

Objektum doboz

A hatalmas méretek után nem tűnik annyira lenyűgözőnek, de nekünk hazai kedvencünk a Tavas – Barlang, amely Tapolcán található. Az ország egyetlen csónakkal is bejárható barlangja. Sejtelmes fényei igazi tündérbirodalomról mesélnek. Ha kíváncsiak vagytok a barlangok csodás világára, szerintünk kezdjétek itt.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek