Egyéb kategória

Bombaformában szülés után? Miért fontos ez?

Pontosabban: miért és kiknek fontos, hogy egy nő, legyen bár a leghétköznapibb teremtés ezen a földön, vagy akár népszerűségre utazó celeb – a szülés után azonnal, AZONNAL visszanyerje várandósság előtti alakját.

vous - 2019.06.22.
Bombaformában szülés után? Miért fontos ez?

Mert nekünk, sok-sok embernek szülésen innen és túl…. nem fontos. Minden ésszerűen gondolkodó, érzékeny és a szülés, születés valódi értékét felismerő ember számára tökéletesen érdektelen, hogy az anya szuper gyorsan nyeri e vissza vagy csak később formáját. Esetleg soha többé, mert a várandósság bizony erre is képes: átformálja a testet és kész passz.

mothers-3389671_1920

mothers-3389671_1920
Forrás:
pixabay

Tényleg fontos ez? Kinek fontos ez?

A gyereknek, aki valójában élete egyetlen pillanatában se fog édesanyjára úgy gondolni, mint egy dögös, karcsú nőre? Akinek totálisan érdektelen, hogy anyjának hány centis a derékbősége, az viszont tök fontos lehet, hogy édesanyja mennyire nyeri vissza energiáját, elég erős e az ellátásához, egészséges e?

Érdekes számára a kötődés alakulása. Érdekes számára az édesanyja temperamentuma, kitartása és türelme.

És bár szívesen szidják sokan az erősebb nemet, mert biztos miattuk KELL azonnal edzeni hasra, leizzadni az anyahájat… ennek nincs általános jellegű igazsága.

A férjek ilyenek is, meg olyanok is.

Kívül: lehetnek pocakos apukák, akik miért is méregetnék elvárásokkal megasszonyosodott nejüket… és lehetnek adoniszok, akik lelkében talán pont akkor  fordul valami nagyot, és ébrednek rá, hogy egy gyermek megszületése annál sokkal nagyobb csoda, minthogy gyermekük anyjának testét méregetnék árgus szemekkel.

Persze lehet ilyen férfi is valaki életében, de akkor az nem csak a szülés utáni testtel lesz elégedetlen. Annak a férfinak máshol vannak az értékek, kár is törekedni a MEGFELELÉSRE. Adja alább ő, vagy keressen TÖKÉLETES alanyt játszadozásaihoz. Szerintünk.

Ti meg anyukák, akár az elmúlt időszakban, akár régebben szültetek…. óriási gratuláció nektek. Nem, nem ahhoz, ha lefogytatok, ha már egy gramm háj sincs rajtatok. A csodához gratulálunk. A babához. Hogy anyává lettek először, vagy újra. Hogy édesanyaként álltok helyt ebben a zűrzavaros, a valódi értékeket kifacsaró, bolond világban.

Igazi olimpikonok vagytok mindannyian. Nyertesek. Babérkoszorút érdemlő bajnokok. Mindegy, hány kiló maradt rajtatok, ha EGÉSZSÉGESEK vagytok és erősek. Kitartóak és odaadóak, igazi anyák, akiknek a fókusz a gyereken van, nem a centiméteren.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon