A hűsítő és frissítő jeges itallal leginkább kávézók teraszain lepjük meg magunkat, mert valamiért olyan körülményesnek tűnik elkészíteni otthon. De egyáltalán nem az, mutatunk is néhány szuper ötletet.
A jegeskávé az egyszerűtől a rafináltig sokféle lehet, a minimalista mindenmentes változattól a házi frappuccinón át a fagylaltos-tejszínes kalóriabombáig a végtelenségig variálható. Aki szereti a kávét, annak érdemes minél több változatban kipróbálnia ezt a hűsítő italt házilag is.
A legegyszerűbb, ha instant kávét egy kis forró vízzel kikeverünk, felengedjük hideg vízzel, majd jégkockatartóba tesszük és lefagyasztjuk. Amikor kedvünk szottyan egy kis frissítőre, akkor pohárba teszünk egy csomó kávékockát, és felöntjük hideg tejjel vagy növényi tejjel. Természetesen főtt kávét is lefagyaszthatunk, akár édesítve is, ha a kávét édesen szeretjük, mert a hideg italban nehezebben oldódik fel a cukor.