Hatalmas sikere van a külföldi közösségi oldalakon az úgynevezett brazil csokitortának, aminek eredetéről nem sokat tudni, de az biztos, hogy brutálisan csokis és nagyon finom. Egyszerű alapanyagokkal készül, könnyű, nagyon krémes, és akár brazil, akár nem - imádnivaló!
Csupa csoki, mégsem túl édes, nagyon könnyű az úgynevezett brazil csokitorta, ami milliós nézettségeket ér el videós és közösségi oldalakon. Az alapja egy kakaós piskóta, amit még forrón kakaóval alaposan meglocsolnak, majd erre jön teljes kihűlés után egy tejszínhabból és olvasztott csokiból kevert krém, ami pillekönnyű, néhány órás pihentetés után kellően megdermed, és szépen szeletelhető.
Nincs benne semmilyen extra alapanyag, mégis nagyon ünnepi és gazdag, kényeztető finomság, egyszerű is, csupán egy kis türelem kell hozzá, de megéri, mert a végeredmény egy igazi csokis álom!
Brazil csokitorta
Hozzávalók:
A csokis piskótához:
3 tojás
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
csipet só
A locsoláshoz:
1,5 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukrozott, intant kakaópor
A csokikrémhez:
4 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé
csokidara a tetejére