Egy-egy étel igazán boldoggá tehet, ha a nagyi receptje vagy nagy családi klasszikus alapján lészül, de ez csak ünnepi alkalmakkor kerül asztalra, viszont vannak olyan alapanyagok, amelyek hangulatjavító tulajdonsággal bírnak, és nemcsak a készítés módja miatt, de önmaguk jogán is. 3 jó téli alapanyagot mutatunk, és mondjuk, miért érdemes fogyaztani!
A szürke és hideg télben jól jön minden, ami egy kicsit javítja a kedélyünket, és ehhez az sem mindegy, miket eszünk. A kapcsolatok, a találkozások, a tevékenységeink mellett egy kis pluszt adhatunk a pozitív hozzáálláshoz néhány egyszerű alapanyaggal is, így ezeket nagyon is érdemes mostanság (is) fogyasztani!
Édesburgonya
Bár hasonlít a krumplira formájában és nevében, mégis egy egész más gyökérzöldségről van szó, nincsenek rokonságban, könnyen emészthető, rostokban gazdag, segíti az emésztést, gazdag magnéziumban, B6-vitaminban és béta-karotinban, ami jót tesz az idegrendszernek, nyugttató hatású, ráadásul édeskés íze is segít – csökkenthetjük fogyasztásával a cukrot és az édességeket, egészségesen.