Egyéb kategória

Grépfrút, a keserédes csoda

A téli reggelik kedvence, a citrusok legizgalmasabbja a grépfrút, mert nemcsak savanykás, hanem édes is és kellemesen kesernyés: mindehhez a citrusfélék között – bár nehéz rangsorolni – a legegészségesebb is.

vous - 2019.04.04.
Grépfrút, a keserédes csoda

Az összes gyümölcs között a grépfrút tartalmazza a legtöbb C-vitamint: egyetlen gyümölcsben benne van a teljes napi ajánlott bevitel. A C-vitamin erős gyulladásgátló hatású antioxidáns, jótékonyan hat a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, de javítja a hangulatot, a memóriát és a koncentrációt is. Ráadásul bioflavonoidokban is gazdag, amelyek támogatják a C-vitamin hatását.

pezsgos-koktel-grepfrut-malna1 copy

pezsgos-koktel-grepfrut-malna1 copy
Forrás:
cookta.hu

A grépfrút lehet fehér – vagyis sárgás –, rózsaszín és vörös húsú is, a szín a fajtának köszönhető, és semmi köze a gyümölcs érettségéhez vagy édességéhez. Nagyon alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma, miközben rendkívül magas a rost- és víztartalma, így diétába is tökéletesen beilleszthető.

A grépfrút további egészséges hatásairól a cookta.hu oldalán olvashattok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.