Egyéb kategória

12 dolog, amitől egészségesebbek és karcsúbbak lehetünk

Mindenki szeretne egészségesebben és jobb formában élni, és apró változtatásokkal hatalmas lépéseket tehetünk, szép lassan minden nappal alakíthatunk az életmódunkon. Ehhez év elején a legtöbben nagy lendületet vesznek, aztán ez többnyire hamar elillan, de a WHO 12 tanácsát követve napi rutinná tehetjük az egészségesebb életmódot. Fontos tudni, hogy néha bűnözni is ér, de az alapokat érdemes ismerni a kiegyensúlyozott mindennapokhoz.

vous - 2021.01.16.
12 dolog, amitől egészségesebbek és karcsúbbak lehetünk

A WHO – a World Health Organization, vagyis az Egészségügyi Világszervezet – 12 pontban foglalta össze idén év elején, mire érdemes figyelni, ha kiegyensúlyozott és egészségesebb, plusz kilók nélküli esztendőt szeretnénk magunknak és családunknak. Van, ami már unásig ismert, és van, ami új!

2019-who-egeszseges-tanacsok

2019-who-egeszseges-tanacsok
Forrás:
Cookta

1. 5:2 zöldség és gyümölcs arány

Minden nap 5 adag zöldség és 2 adag gyümölcs ajánlott, 1 adag 15 dkg, ezzel a mennyiséggel minden vitamin boztosított, de az ásványi anyagok és rostok jó része is. A zöldség elsőre nagy mennyiségnek tűnhet, de igen: nyersen, főve, sütve is érdemes többet fogyasztani belőle.

2. A teljes kiőrlésű legyen első helyen

Több rostot tartalmaznak a teljes kiőrlésű gabonák és a belőlük készülő kenyér, péksütemény, tészta, mint a fehér változatok, de emellett tovább tart a telítettségi érzet is, és az emésztést is serkenti.

3. Igyunk elég vizet!

Ezt fejben mindenki tudja, de a gyakorlatban napi 2 liter, vagyis 8 pohár vizet kevesen isznak meg. Aki sportol, fizikai munkát végez, még ennél többet is kell innia – jó trükk, ha kiteszünk magunk elé az asztalra, munka vagy sport mellé odakészítünk egy palack, kancsó, pohár vizet – amit látunk, ami szem előtt van, azt hamarabb magunkhoz vesszük…

A további tudnivalókat a Cookta oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!