Egyéb kategória

DIY farsang: Merida jelmez

Bár Bora régóta szereti ezt a mesét, hirtelen jött az ötlet: Ariel helyett Merida szeretne lenni. Úgy gondolom, én, aki a női egyenjogúságra neveli, ha most belekényszerítette volna mégis az első döntésébe, a “butuska” hableány jelmezbe, a feminista, szabályokat felrúgó, önálló hercegnő helyett, aki lenni akar, akkor a legszarabb anya lettem volna, aki a hülye konvenciókat erősíti csak! Tehát varrtam egy új jelmezt! Egy Meridát. Hogyan? Most megmutatom!

vous - 2019.02.08.
DIY farsang: Merida jelmez

A Merida jelmez nem is olyan kihívás, nem kell hozzá annyi kellék és aprólagosan kidolgozott részlet, mint például Bálint tavalyi Hablaty jelemzéhez vagy a tavalyelőtti lovag kosztümhöz.

Merida egy sötétzöld, bársony (?) ruhát visel, amin minimális arany díszítés van. Fő kelléke pedig a derekára csatolt tegez és a vállán átvetett íj (ugye ezzel győzi le íjjászatban az összes kérőjét). Sajnos bársony anyagot egyáltalán nem kaptam, így egy leginkább hasonló színű, kicsit csillogó függöny anyagra esett a választásom a méretáru boltban.

Mivel egy egyberuha elkészítése sokkal precízebb szabásmintát kötelne, én pedig nem vagyok ilyen profi ruha varrásban, ezért a kétrészes verzió mellett döntöttem. Elkészítettem a szoknya és a felső szabásmintáját. A felső és az ujjak méretét egy-egy fölsőjéről lestem le.

A folytatáshoz kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.