Egyéb kategória

DIY farsang: Merida jelmez

Bár Bora régóta szereti ezt a mesét, hirtelen jött az ötlet: Ariel helyett Merida szeretne lenni. Úgy gondolom, én, aki a női egyenjogúságra neveli, ha most belekényszerítette volna mégis az első döntésébe, a “butuska” hableány jelmezbe, a feminista, szabályokat felrúgó, önálló hercegnő helyett, aki lenni akar, akkor a legszarabb anya lettem volna, aki a hülye konvenciókat erősíti csak! Tehát varrtam egy új jelmezt! Egy Meridát. Hogyan? Most megmutatom!

vous - 2019.02.08.
DIY farsang: Merida jelmez

A Merida jelmez nem is olyan kihívás, nem kell hozzá annyi kellék és aprólagosan kidolgozott részlet, mint például Bálint tavalyi Hablaty jelemzéhez vagy a tavalyelőtti lovag kosztümhöz.

Merida egy sötétzöld, bársony (?) ruhát visel, amin minimális arany díszítés van. Fő kelléke pedig a derekára csatolt tegez és a vállán átvetett íj (ugye ezzel győzi le íjjászatban az összes kérőjét). Sajnos bársony anyagot egyáltalán nem kaptam, így egy leginkább hasonló színű, kicsit csillogó függöny anyagra esett a választásom a méretáru boltban.

Mivel egy egyberuha elkészítése sokkal precízebb szabásmintát kötelne, én pedig nem vagyok ilyen profi ruha varrásban, ezért a kétrészes verzió mellett döntöttem. Elkészítettem a szoknya és a felső szabásmintáját. A felső és az ujjak méretét egy-egy fölsőjéről lestem le.

A folytatáshoz kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.