Egyéb kategória

A futóból lett expedíciós rekorder, Rakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot!

Mindenki számára motivációs példakép lehet Rakonczay Gábor teljesítménye, hiszen ugyanolyan civil emberként éli átlagos mindennapjait, mint bárki más, mégis elérte azt az álomszerű célt, amit kitűzött maga elé. Az ő teljesítménye is rámutat arra, a sport adja a leglátványosabb bizonyítékait, hogy kitartó, céltudatos munkával mindenki elérheti a saját kihívásának csúcsát.

vous - 2019.01.09.
A futóból lett expedíciós rekorder, Rakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot!

Első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva. A magyar extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot, egy 94 kilós szánt húzva maga után. Az út során –10 foknál csak ritkán volt enyhébb idő, inkább a –20 volt jellemző, de néha –30 fokot is mértek.

Mivel a szél a sarkpont felől fúj igen erősen, ez tovább rontotta a hőérzetet, és a haladást is nehezítette.

Objektum doboz

Ilyen körülmények között a sátor állítás sem egyszerű feladat, és az itthon megszokott komfortunkat biztosító lehetőségek a jég birodalmában szóba sem kerülnek. A tápanyag bevitel sem egyszerű, pedig a folyamatos, rettentő hidegben történő munkavégzés sokkal több energiát használ fel, mint itthon egy kemény edzésnap. Nem lehetett hatalmas lakómákat csapni a pihenőknél, hiszen korlátozva volt a megával vitt mennyiség, pontosan be kellett osztani a készleteket. Gábor tíz kilót veszített testsúlyából az út során, pedig soha nem volt felesleg rajta.

Objektum doboz

Gábor célba érkezését követően olyan üzenetet küldött haza, ami érthetőbbé teszik számunkra azoknak a hihetetlen teljesítményeknek az elérését, amit ő és a hozzá hasonló elkötelezett sportolók vittek véghez. Nyilatkozata szó szerint >>>

Objektum doboz

Ajánlott cikkek