Egyéb kategória

A futóból lett expedíciós rekorder, Rakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot!

Mindenki számára motivációs példakép lehet Rakonczay Gábor teljesítménye, hiszen ugyanolyan civil emberként éli átlagos mindennapjait, mint bárki más, mégis elérte azt az álomszerű célt, amit kitűzött maga elé. Az ő teljesítménye is rámutat arra, a sport adja a leglátványosabb bizonyítékait, hogy kitartó, céltudatos munkával mindenki elérheti a saját kihívásának csúcsát.

vous - 2019.01.09.
A futóból lett expedíciós rekorder, Rakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot!

Első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva. A magyar extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot, egy 94 kilós szánt húzva maga után. Az út során –10 foknál csak ritkán volt enyhébb idő, inkább a –20 volt jellemző, de néha –30 fokot is mértek.

Mivel a szél a sarkpont felől fúj igen erősen, ez tovább rontotta a hőérzetet, és a haladást is nehezítette.

Objektum doboz

Ilyen körülmények között a sátor állítás sem egyszerű feladat, és az itthon megszokott komfortunkat biztosító lehetőségek a jég birodalmában szóba sem kerülnek. A tápanyag bevitel sem egyszerű, pedig a folyamatos, rettentő hidegben történő munkavégzés sokkal több energiát használ fel, mint itthon egy kemény edzésnap. Nem lehetett hatalmas lakómákat csapni a pihenőknél, hiszen korlátozva volt a megával vitt mennyiség, pontosan be kellett osztani a készleteket. Gábor tíz kilót veszített testsúlyából az út során, pedig soha nem volt felesleg rajta.

Objektum doboz

Gábor célba érkezését követően olyan üzenetet küldött haza, ami érthetőbbé teszik számunkra azoknak a hihetetlen teljesítményeknek az elérését, amit ő és a hozzá hasonló elkötelezett sportolók vittek véghez. Nyilatkozata szó szerint >>>

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.