Egyéb kategória

Természetes gyógymódokkal megelőzhetitek és legyőzhetitek a náthát

Orrfolyás, tüsszögés, köhögés, láz – a nátha, influenza és megfázás a hideg időben könnyen előfordulhat. A legjobb módszer azonban minderre a megelőzés. Ráadásul természetes módon! Arra az esetre is vannak természetes gyógymódok, ha mégis sikerült jól megbetegednetek.

vous - 2018.12.29.
Természetes gyógymódokkal megelőzhetitek és legyőzhetitek a náthát

A gyermekek és a csecsemők átlagosan hatszor szenvednek évente a nátha vagy az influenza tüneteivel. Az iskolák, óvodák, a napközi és a játszóterek a legtökéletesebb helyszínei a fertőzések és a vírusok terjedésének. Ugyanígy a tömegközlekedési eszközök, tömeges rendezvények is azok. Persze ezek a helyszínek általában elkerülhetetlenek, szóval ügyeljetek a rendszeres kézmosásra, otthonotok fertőtlenítésére, és próbáljatok ki természetes immunerősítő megoldásokat.

A Mind Bodygreen az alábbiakat javasolja, hogy szervezetek készen álljatok a hideg szezonra, lerövidítsétek a vírusok időtartamát, és csökkentsétek a tüneteket természetes módszerekkel.

  • Cink: a cink erős szerepet játszik a fertőzéssel szembeni ellenálló képességetek javításában.
  • Probiotikumok: ügyeljetek emésztőrendszeretek egészségére, mert befolyásolja az immunrendszereteket.
  • Töltsétek fel a D-vitamin készleteiteket.
  • Pihenjétek ki magatokat.
  • Illóolajak: köhögés esetén az eukaliptusz olaja az irritált légutak megnyugtatásában játszik szerepet. A borsmentaolaj és a rozmaringolaj hasonlóképpen képes feloldani a nyálkahártyát, és megnyugtatni a köhögést. Ezeket szintén elpárologtathatjátok.
  • A bodza is kiváló megfázás esetén.
  • A jól bevált házi praktika pedig a forró húsleves, zöldségleves és csontleves.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.