Egyéb kategória

Ezekkel az ételekkel védekezzetek a téli megfázás ellen!

Ahogy csökken a hőmérséklet odakint, egyre fogékonyabbak leszünk a betegségekre. De ne adjuk meg magunkat a megfázásnak, járjunk túl az eszén a konyhában található alapanyagok segítségével.
vous - 2015.12.09.
Ezekkel az ételekkel védekezzetek a téli megfázás ellen!

Télen hajlamosak vagyunk akár havonta is megfázni. Nem is gondolnátok, hogy mi mindentől lehetünk betegek, de nehogy azt higgyétek, hogy tehetetlenek vagyunk ez ügyben. Íme, az a 6 étel, ami biztosan ott lapul a konyhátokban vagy a kamrátokban, és hatékonyan felveszi a harcot a téli betegségek ellen.

Pirospaprika

Mint azt már rég tudjuk, a C-vitamin az immunrendszerünk legjobb barátja. És azt tudjátok, hogy a pirospaprika dupla adag C-vitamint tartalmaz, mint bármelyik citrusféle? Szóval, ne spóroljatok vele!

Édeskömény

Az édeskömény 20%-a C-vitamin, ezért növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőző betegségekkel szemben. Elpusztítja a baktériumokat és vírusokat a szervezetetekben.

Forrás:
pixabay.com

Zöld tea

Nemcsak a fogyásban segít, a zöld teában megtalálhatóak olyan antioxidánsok, amik szükségesek a szervezetünk optimális egészségének megtartásában.

Fokhagyma

Mondanom sem kell, hogy ne az első randi előtt fokhagymázzatok be. Ami eme bűzös, ám annál inkább egészséges összetevő mellett szól, az a kálium, kalcium és a kénsav, amelyek megszabadítanak minket a nem kívánt baktériumoktól.

Kurkuma

Forrás:
pixabay.com

A gyulladásos megbetegedések legfőbb ellensége. Fűszerezzetek vele bátran.

Kelbimbó

Nemcsak a rendkívül gazdag tápanyag- és alacsony kalóriatartalma miatt szeretjük, de megakadályozza a sejtkárosodást a testünkben. Egy lájk a kelbimbónak!

Ajánlott cikkek