Egyéb kategória

Ezekkel az ételekkel védekezzetek a téli megfázás ellen!

Ahogy csökken a hőmérséklet odakint, egyre fogékonyabbak leszünk a betegségekre. De ne adjuk meg magunkat a megfázásnak, járjunk túl az eszén a konyhában található alapanyagok segítségével.
vous - 2015.12.09.
Ezekkel az ételekkel védekezzetek a téli megfázás ellen!

Télen hajlamosak vagyunk akár havonta is megfázni. Nem is gondolnátok, hogy mi mindentől lehetünk betegek, de nehogy azt higgyétek, hogy tehetetlenek vagyunk ez ügyben. Íme, az a 6 étel, ami biztosan ott lapul a konyhátokban vagy a kamrátokban, és hatékonyan felveszi a harcot a téli betegségek ellen.

Pirospaprika

Mint azt már rég tudjuk, a C-vitamin az immunrendszerünk legjobb barátja. És azt tudjátok, hogy a pirospaprika dupla adag C-vitamint tartalmaz, mint bármelyik citrusféle? Szóval, ne spóroljatok vele!

Édeskömény

Az édeskömény 20%-a C-vitamin, ezért növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőző betegségekkel szemben. Elpusztítja a baktériumokat és vírusokat a szervezetetekben.

Forrás:
pixabay.com

Zöld tea

Nemcsak a fogyásban segít, a zöld teában megtalálhatóak olyan antioxidánsok, amik szükségesek a szervezetünk optimális egészségének megtartásában.

Fokhagyma

Mondanom sem kell, hogy ne az első randi előtt fokhagymázzatok be. Ami eme bűzös, ám annál inkább egészséges összetevő mellett szól, az a kálium, kalcium és a kénsav, amelyek megszabadítanak minket a nem kívánt baktériumoktól.

Kurkuma

Forrás:
pixabay.com

A gyulladásos megbetegedések legfőbb ellensége. Fűszerezzetek vele bátran.

Kelbimbó

Nemcsak a rendkívül gazdag tápanyag- és alacsony kalóriatartalma miatt szeretjük, de megakadályozza a sejtkárosodást a testünkben. Egy lájk a kelbimbónak!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.