Az ünnepek idején kifejezetten nehéz kérdés, hogy hogyan egyetek egészségesen, és hogyan tartsátok be az egészséges táplálkozást. Mindemellett az is fontos, hogy kerüljétek a puffadást, hiszen nem mindegy mennyire feszül a hasatokon a szűk ünnepi ruha. Amit mindenképpen kerülnötök kell a partikon az nem más, mint a brokkoli, a kelbimbó, a káposzta és társaik.
A Mind Bodygreen szakértői szerint sajnos az egészséges élelmiszerek egy nagy csoportja, a keresztesvirágú zöldségek puffadást okoznak.
Ilyen a brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, kelkáposzta, bordáskel, retek, torma.
Az ünnepi partik előtt és közben érdemes ezeket kerülnötök, ha nem akartok problémát. Általánosságban ezek a zöldségek szükségesek az egészséges étrendhez, azonban, ha nem szeretnétek felpuffadni az ünnepek alatt, néhány napig kerüljétek.
Azt persze mindenki maga tudja, milyen ételekre hogyan reagál a szervezete.
Ezek a zöldségek megfőzve például kevesebb problémát okozhatnak, mint nyersen elfogyasztva.
Puffadás ellen próbáljátok ki az alábbiakat: