Egyéb kategória

Hogyan csökkentsétek a stresszt és teljesítsetek jól?

Az állandó hajtás közepette az agyatoknak is szüksége van egy kis pihenésre. A stressz csökkentésével ráadásul a munkahelyi és otthoni teljesítményetek is javulhat. Mutatunk néhány egyszerű, a hétköznapokban könnyen kivitelezhető megoldást.

vous - 2018.12.29.
Hogyan csökkentsétek a stresszt és teljesítsetek jól?

Amíg a hajts, hajts, hajts megközelítést részesítitek előnyben, előfordulhat, hogy pont a célvonal előtt veszítitek el az erőtöket.

Gondoljatok az agyatokra úgy, mint egy izomra. Ahhoz, hogy a lehető legjobban működjön pihenésre, felépülési időre is szüksége van a hosszú és erőteljes edzés után – mondta Earl Miller Ph.D., az MIT neurológiai professzora a Women’s Health oldalán. Ezt teszi a hosszú munkahét, munkanap, állandó kihívás az állóképességetek számára.

A legtöbben megtapasztaljátok, hogyan hat mindez az egészségetekre: betegségek, eltávolodtok a barátaitoktól, családotoktól, lemondjátok az edzést a pihenés kedvéért, a pihenést a munka kedvéért. Mindez a munka rovására is megy, több lesz a hiba, és rosszabb lesz a produktivitás. A több a stressz és a kudarc érzése mentális betegségekhez is vezet.

Íme egy megoldási terv:

  1. Dolgozzatok egy feladaton 30-45 percig, majd foglalkozzatok kisebb dolgokkal, emailek, íróasztal rendszerezés, stb. Az előre meghatározott időintervallumban végzett munkával és az aktív pihenőidővel új adag energiát kaptok a leginkább sürgető feladatokhoz.
  2. Használjatok színkódokat a napirendetekhez. A kevésbé fontosak halvány, a fontos és sürgős teendők élénk színt kapjanak.
  3. Ha a hétvégéken csak 20 percet töltötök el azzal, hogy megtervezzétek a következő hetet, már jobban kézben tudjátok tartani az irányítást.
  4. A hétvégét ne csak pihenéssel és szórakozással töltsétek, ha nehéz hét előtt álltok, inkább készüljetek előre egy kicsit.
  5. Állítsátok meg a jövőbeni feszültséget. Ne negatív gondolatokkal vágjatok bele az új napba, hétbe, hanem pozitívokkal. Például: alig várom, hogy milyen kihívásokkal nézek szembe a következő héten.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek