Egyéb kategória

Hogyan csökkentsétek a stresszt és teljesítsetek jól?

Az állandó hajtás közepette az agyatoknak is szüksége van egy kis pihenésre. A stressz csökkentésével ráadásul a munkahelyi és otthoni teljesítményetek is javulhat. Mutatunk néhány egyszerű, a hétköznapokban könnyen kivitelezhető megoldást.

vous - 2018.12.29.
Hogyan csökkentsétek a stresszt és teljesítsetek jól?

Amíg a hajts, hajts, hajts megközelítést részesítitek előnyben, előfordulhat, hogy pont a célvonal előtt veszítitek el az erőtöket.

Gondoljatok az agyatokra úgy, mint egy izomra. Ahhoz, hogy a lehető legjobban működjön pihenésre, felépülési időre is szüksége van a hosszú és erőteljes edzés után – mondta Earl Miller Ph.D., az MIT neurológiai professzora a Women’s Health oldalán. Ezt teszi a hosszú munkahét, munkanap, állandó kihívás az állóképességetek számára.

A legtöbben megtapasztaljátok, hogyan hat mindez az egészségetekre: betegségek, eltávolodtok a barátaitoktól, családotoktól, lemondjátok az edzést a pihenés kedvéért, a pihenést a munka kedvéért. Mindez a munka rovására is megy, több lesz a hiba, és rosszabb lesz a produktivitás. A több a stressz és a kudarc érzése mentális betegségekhez is vezet.

Íme egy megoldási terv:

  1. Dolgozzatok egy feladaton 30-45 percig, majd foglalkozzatok kisebb dolgokkal, emailek, íróasztal rendszerezés, stb. Az előre meghatározott időintervallumban végzett munkával és az aktív pihenőidővel új adag energiát kaptok a leginkább sürgető feladatokhoz.
  2. Használjatok színkódokat a napirendetekhez. A kevésbé fontosak halvány, a fontos és sürgős teendők élénk színt kapjanak.
  3. Ha a hétvégéken csak 20 percet töltötök el azzal, hogy megtervezzétek a következő hetet, már jobban kézben tudjátok tartani az irányítást.
  4. A hétvégét ne csak pihenéssel és szórakozással töltsétek, ha nehéz hét előtt álltok, inkább készüljetek előre egy kicsit.
  5. Állítsátok meg a jövőbeni feszültséget. Ne negatív gondolatokkal vágjatok bele az új napba, hétbe, hanem pozitívokkal. Például: alig várom, hogy milyen kihívásokkal nézek szembe a következő héten.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.