Egyéb kategória

Nem luxustáska – kampány a nők támogatásáért

A Nem luxustáska kampány célja, hogy rászoruló nők­nek egy táskába össz­ecsomagolva alapvető női higéniás és feh­érnemű csomagot gyűj­tünk, amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Szociális Központjában a nehéz körülmények között levő nőknek adományozunk – írja Cserta Szandra, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője. A kampányról ő mesél a következő posztban.

vous - 2018.12.25.
Nem luxustáska – kampány a nők támogatásáért

Nem titok, hogy talán a karácsonyi időszak az év egyik legstresszesebb pár hete. Az év elején tett célkitűzéseket most akarjuk behozni, legyen szó magánéleti vagy akár munkahelyi célokról is. Szeretnénk lezárni a futó projektjeinket, mindemellett pedig átélni az ünnepi hangulatot, lelassulni és a szeretteinkkel lenni. Az sem utolsó szempont, hogy az otthon állapota makulátlan legyen, de ha csak a nappali és a konyha rendezett, néha már azzal is kiegyezünk.

December az a hónap, amikor az összes jótettet összpontosítjuk. Ilyenkor segítünk általában leginkább másoknak, nyúlunk a pénztárcánk legmélyére és köszönjük meg munkatársainknak, szeretteinknek, hogy mellettünk vannak. 

Úgy érzem szerencsésnek mondhatom magam, hogy a legnagyobb vita karácsonykor, hogy túl hamar jövünk el a vendégségből és még szeretnének minket megtömni kacsával és halászlével. A kisfiamnak és nekünk ez a természetes. Ilyen közegben nőttünk fel, mindig ezt láttuk és ezt is fogjuk remélhetően tapasztalni az ünnepek során.

Objektum doboz

Azonban ha a kis boldog ünnepi buborékomból kilépek, akkor egy teljesen más világ fogad minket. Vannak, akik nehéz körülmények között élnek, akiken nemhogy veszekednek a nagyszülők, hogy egyenek még egy szelet gluténmentes beiglit, hanem egyáltalán nincsen hova menniük, nincsen kivel tölteni az ünnepeket. Mivel az utóbbi időben úgy érzem elkényelmesedtem a mosatlan edények, lejárt élelmiszerek és menütervezési kísérletek fusztráló mindennapjaiban, felhívtam Huszka Ági stylist barátnőmet, és megkértem, hogy lépjünk ki egy kicsit a komfortzónánkból és alkossunk valamit közösen.

Az ausztrál Share Her Dignity non-profit It’s in the bag kampány mintájára megvalósítottuk a magyar változatát, aminek a neve Nem Luxustáska lett. Instagrammon használd a #nemluxustaska hastaget.

A Nem luxustáska kampány részleteiért kattintsatok ide, és NAGYON figyelmesen olvassátok el, mire van szükség, hol vannak a gyűjtőpontok, mikor lehet leadni a táskákat. Folytatás >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.