Egyéb kategória

Nem luxustáska – kampány a nők támogatásáért

A Nem luxustáska kampány célja, hogy rászoruló nők­nek egy táskába össz­ecsomagolva alapvető női higéniás és feh­érnemű csomagot gyűj­tünk, amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Szociális Központjában a nehéz körülmények között levő nőknek adományozunk – írja Cserta Szandra, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője. A kampányról ő mesél a következő posztban.

vous - 2018.12.25.
Nem luxustáska – kampány a nők támogatásáért

Nem titok, hogy talán a karácsonyi időszak az év egyik legstresszesebb pár hete. Az év elején tett célkitűzéseket most akarjuk behozni, legyen szó magánéleti vagy akár munkahelyi célokról is. Szeretnénk lezárni a futó projektjeinket, mindemellett pedig átélni az ünnepi hangulatot, lelassulni és a szeretteinkkel lenni. Az sem utolsó szempont, hogy az otthon állapota makulátlan legyen, de ha csak a nappali és a konyha rendezett, néha már azzal is kiegyezünk.

December az a hónap, amikor az összes jótettet összpontosítjuk. Ilyenkor segítünk általában leginkább másoknak, nyúlunk a pénztárcánk legmélyére és köszönjük meg munkatársainknak, szeretteinknek, hogy mellettünk vannak. 

Úgy érzem szerencsésnek mondhatom magam, hogy a legnagyobb vita karácsonykor, hogy túl hamar jövünk el a vendégségből és még szeretnének minket megtömni kacsával és halászlével. A kisfiamnak és nekünk ez a természetes. Ilyen közegben nőttünk fel, mindig ezt láttuk és ezt is fogjuk remélhetően tapasztalni az ünnepek során.

Objektum doboz

Azonban ha a kis boldog ünnepi buborékomból kilépek, akkor egy teljesen más világ fogad minket. Vannak, akik nehéz körülmények között élnek, akiken nemhogy veszekednek a nagyszülők, hogy egyenek még egy szelet gluténmentes beiglit, hanem egyáltalán nincsen hova menniük, nincsen kivel tölteni az ünnepeket. Mivel az utóbbi időben úgy érzem elkényelmesedtem a mosatlan edények, lejárt élelmiszerek és menütervezési kísérletek fusztráló mindennapjaiban, felhívtam Huszka Ági stylist barátnőmet, és megkértem, hogy lépjünk ki egy kicsit a komfortzónánkból és alkossunk valamit közösen.

Az ausztrál Share Her Dignity non-profit It’s in the bag kampány mintájára megvalósítottuk a magyar változatát, aminek a neve Nem Luxustáska lett. Instagrammon használd a #nemluxustaska hastaget.

A Nem luxustáska kampány részleteiért kattintsatok ide, és NAGYON figyelmesen olvassátok el, mire van szükség, hol vannak a gyűjtőpontok, mikor lehet leadni a táskákat. Folytatás >>>

Ajánlott cikkek