Egyéb kategória

Enyhítsétek állkapocs-masszázzsal a feszültséget

Az állkapocs feszültsége gyakran alattomos jele a belső szorongásnak. Ha egy intenzív beszélgetés során összezárjátok a fogaitokat, vagy alvás közben csikorgatjátok őket, az az állkapocs és a nyak feszültségéhez járul hozzá. A helyzet enyhítésére azonban van hatásos módszer.

vous - 2018.12.15.
Enyhítsétek állkapocs-masszázzsal a feszültséget

Amikor stresszhelyzetbe kerülünk, a szimpatikus idegrendszer aktiválódik, hogy bekapcsolja az üss vagy fuss reakciót. Az arc, a nyak és a szem izmai automatikusan összeszorulnak, és ez a hatás hozzájárul az állkapocs feszüléséhez, a fejfájáshoz és még a fáradtsághoz is. A lenyűgöző mindebben az, hogy ezt gondolkodás nélkül teszitek, ez a stresszre adott válaszként történik. Bár a szervezetetek egyszerűen megpróbál megvédeni titeket egy észlelt veszélytől, a végeredmény sokszor felőrölheti az egészségeteket.

Amellett, hogy elsősorban érdemes lenne azt a stressz faktort megszüntetnetek, ami mindezt okozza, a Mind Bodygreen mutatott néhány gyakorlatot, amely oldja a feszültséget az állkapcsotokban.

Ez a mozgások óvatosak, átgondoltak, és a legtöbb helyen végrehajthatóak, végezzétek őket rendszeresen az állkapocs-fájdalom enyhítésére.

  • Orrkörzés: feküdjetek a hátatokra, húzzátok fel a térdeteket, és végezzetek körkörös mozgást az orrotokkal, mintha egy ceruza lenne rajta.
  • Fejmasszázs: nyújtsátok tágra az ujjaitokat, helyezzétek a kezeiteket a fületek mögé, és lassan masszírozzátok a fejeteket.
  • Állkapocs-masszázs: van egy izom, ami az állkapcsotok kinyitásáért, összezárásáért felelős, masszírozzátok ezt finoman, gyengéden.
Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.