Egyéb kategória

Jó szokások, amelyektől fittebbek lehettek

A fittséghez három alapvető dolog szükséges: megfelelő táplálkozás, tervszerű edzésmunka és elegendő pihenés. Jó szokások, amelyektől fittebb lehetsz.

vous - 2018.12.12.
Jó szokások, amelyektől fittebbek lehettek

Aludjunk jól!

Sorrendben visszafelé haladva kezdjük utóbbival: sokan alábecsülik a pihenés jelentőségét a jó kondíció szempontjából, pedig ez az alapja mindennek. Az nagyjából köztudott, hogy legalább nyolc óra alvás szükséges egy felnőtt embernek a napi regenerálódáshoz. Az sem mindegy viszont, hogy mikor hajtjuk álomra a fejünket: legideálisabb az este tíz és reggel hét óra közötti folyamatos és zavartalan alvás.

A pihenés mellett ilyenkor dolgozza fel szervezetünk a nap közben őt ért fizikai és szellemi ingereket, tehát ilyenkor épül a testünk és töltődünk fel a másnapi kihívásokra. Amennyiben ez az időszak nem zavartalan, vagy nem elég hosszú, akkor nem lehetünk száz százalékos állapotban napközben, így nem tudjuk majd kellő hatékonysággal végezni munkánkat és az edzéseket sem. Az energikus nap kezdéshez hozzájárulhat egy frissítő, lehetőleg hideg vízzel befejezett zuhanyozás.

Nézzétek meg a másik két szokást is!

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.