Egyéb kategória

Jó szokások, amelyektől fittebbek lehettek

A fittséghez három alapvető dolog szükséges: megfelelő táplálkozás, tervszerű edzésmunka és elegendő pihenés. Jó szokások, amelyektől fittebb lehetsz.

vous - 2018.12.12.
Jó szokások, amelyektől fittebbek lehettek

Aludjunk jól!

Sorrendben visszafelé haladva kezdjük utóbbival: sokan alábecsülik a pihenés jelentőségét a jó kondíció szempontjából, pedig ez az alapja mindennek. Az nagyjából köztudott, hogy legalább nyolc óra alvás szükséges egy felnőtt embernek a napi regenerálódáshoz. Az sem mindegy viszont, hogy mikor hajtjuk álomra a fejünket: legideálisabb az este tíz és reggel hét óra közötti folyamatos és zavartalan alvás.

A pihenés mellett ilyenkor dolgozza fel szervezetünk a nap közben őt ért fizikai és szellemi ingereket, tehát ilyenkor épül a testünk és töltődünk fel a másnapi kihívásokra. Amennyiben ez az időszak nem zavartalan, vagy nem elég hosszú, akkor nem lehetünk száz százalékos állapotban napközben, így nem tudjuk majd kellő hatékonysággal végezni munkánkat és az edzéseket sem. Az energikus nap kezdéshez hozzájárulhat egy frissítő, lehetőleg hideg vízzel befejezett zuhanyozás.

Nézzétek meg a másik két szokást is!

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek