Egyéb kategória

7 ok, amikor kihagyhatjátok az esti zuhanyt

Az emberek általában szeretnek fürdeni a nap végén, de akadnak olyanok is, akik egyszerűen nem szeretnek mindennap tusolni. Akárhogy is, úgy növünk fel, hogy a napi zuhany szinte kötelező a megfelelő higiénia megtartása miatt. Mégis vannak olyan helyzetek, amikor nyugodtan kihagyhatjuk a napi tisztálkodást.

vous - 2018.12.12.
7 ok, amikor kihagyhatjátok az esti zuhanyt

És ha kihagyjuk egyszer-kétszer a napi zuhanyzást, még talán jót is teszünk a bőrünknek a szakemberek szerint. Merthogy a napi fürdés kiszáríthatja a bőrünket, illetve megölheti azokat a baktériumokat is, amelyek pedig kifejezetten jót tesznek a bőrünknek. Vagyis érdemes megfontolni, hogy mi lenne, ha egyszer-kétszer kihagynánk a napirendből az esti zuhanyt.

„A bőrünkön él több olyan baktérium, amik ‘jó baktériumok’, amelyek védik a bőrünket a különböző fertőzésektől – magyarázta dr. Jill Waibel miami bőrgyógyász. – Tusolás közben ugyanis nemcsak a koszt mossuk le magunkról, hanem felboríthatjuk például a bőrünk pH-egyensúlyát is.”

  1. De nézzük, melyek azok a helyzetek vagy azok a napok, amikor nem szükséges a zuhanyzás, íme!
  2. Amikor igazán hideg van odakint. A forró víz és a szappan jobban szárítják a bőrt.
  3. Önbarnítókrém használata után. Lemossuk azt, amit rákentünk.
  4. Ha ekcémában szenvedünk. A víz még jobban kiszáríthatja a bőrünket (kérdezzünk meg egy szakembert!).

Nézzétek meg a többi helyzetet is!

Forrás:
Pixabay
tusol fürdés zuhany

Írtunk már korábban is a zuhanyzásról, olvassátok el ezt a cikkünket is:

Ezért lehet veszélyes, ha túl sokat zuhanyoztok

Igazából a zuhanyozás olyan, mint egy ördögi kör. Az égvilágon semmi kedvünk hozzá, de ha beálltunk a víz alá, alig lehet kikönyörögni minket onnan. A tudomány most pedig egy újabb infóval látott el minket, amire eddig nem is gondoltunk volna!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.