Egyéb kategória

Megvan, pontosan hány fokos a tökéletes fürdővíz!

Egy fárasztó munkanap után nincs is jobb érzés egy illatos, forró zuhanynál. Ha még gyertyákat is gyújtunk, az felér egy házi wellnesszel: a gőz csak úgy áramlik, a testünket pedig elönti a nyugalom. Most pedig az is kiderült, hány fokos a tökéletes fürdővíz! 

vous - 2017.04.14.
Megvan, pontosan hány fokos a tökéletes fürdővíz!

A Hello Giggles szerint kétféle ember létezik: vannak, akik imádják magukat áztatni a forró zuhany alatt, és vannak, akik három perc alatt letusolnak hideg vízzel, mert úgy gondolják, ettől energikusabbak lesznek. Nos, én az előbbihez tartozom. De mit mond a szakember? Milyen hőmérsékletű fürdővíz az ideális?

Az Olay (kozmetikai márka) kutatási és fejlesztői szakértője, dr. Frauke Neuser szerint a tökéletes hőmérsékletű víz zuhanyzáshoz 40–43 fokos.

Ezt vízhőmérővel könnyen lemérhetitek. Ha viszont nincs kedvetek méricskélni, akkor van egy alapszabály, ami mindig segít: ha kipirosodik a bőrötök a víztől, akkor az már túl meleg. 

Objektum doboz

És még egy fontos kérdés: a zuhanyzástól szárazabb vagy hidratáltabb lesz a bőrünk? 

A szakértő szerint ez attól függ, használunk-e utána hidratálókrémet és testápolót. Ha nem, akkor szárazabbb lehet a bőrünk, főleg a téli hónapokban, ha viszont használunk, és rögtön azután bekrémezzük a testünket és az arcunkat, miután kiszálltunk a zuhanyzóból és megtörölköztünk, akkor a bőrünk sokkal hidratáltabb lesz.

IDE kattintva pedig egy 90 másodperces zuhanytrükkről olvashattok, ami megváltoztathatja az egész napotokat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.