Egyéb kategória

Megvan, pontosan hány fokos a tökéletes fürdővíz!

Egy fárasztó munkanap után nincs is jobb érzés egy illatos, forró zuhanynál. Ha még gyertyákat is gyújtunk, az felér egy házi wellnesszel: a gőz csak úgy áramlik, a testünket pedig elönti a nyugalom. Most pedig az is kiderült, hány fokos a tökéletes fürdővíz! 

vous - 2017.04.14.
Megvan, pontosan hány fokos a tökéletes fürdővíz!

A Hello Giggles szerint kétféle ember létezik: vannak, akik imádják magukat áztatni a forró zuhany alatt, és vannak, akik három perc alatt letusolnak hideg vízzel, mert úgy gondolják, ettől energikusabbak lesznek. Nos, én az előbbihez tartozom. De mit mond a szakember? Milyen hőmérsékletű fürdővíz az ideális?

Az Olay (kozmetikai márka) kutatási és fejlesztői szakértője, dr. Frauke Neuser szerint a tökéletes hőmérsékletű víz zuhanyzáshoz 40–43 fokos.

Ezt vízhőmérővel könnyen lemérhetitek. Ha viszont nincs kedvetek méricskélni, akkor van egy alapszabály, ami mindig segít: ha kipirosodik a bőrötök a víztől, akkor az már túl meleg. 

Objektum doboz

És még egy fontos kérdés: a zuhanyzástól szárazabb vagy hidratáltabb lesz a bőrünk? 

A szakértő szerint ez attól függ, használunk-e utána hidratálókrémet és testápolót. Ha nem, akkor szárazabbb lehet a bőrünk, főleg a téli hónapokban, ha viszont használunk, és rögtön azután bekrémezzük a testünket és az arcunkat, miután kiszálltunk a zuhanyzóból és megtörölköztünk, akkor a bőrünk sokkal hidratáltabb lesz.

IDE kattintva pedig egy 90 másodperces zuhanytrükkről olvashattok, ami megváltoztathatja az egész napotokat!

Ajánlott cikkek